Byens næringsliv klare til å redde regnskogen

Politikere og næringsfolk samles mandag til en innsamlingsrunde for årets TV-aksjon.

ENGASJERTE: Avtroppende ordfører Jens Johan Hjort (H), salgssjef hos Scandic Ishavshotell Johanne Henriksen, Christian Chramer fra NHO, byaksjonskoordinator Marie-Fleurine Olsen og direktør i Næringsforeningen Nils Kristian Sørheim Nilsen håper alle på rekordoppslutning i mandagens innsamling. 

nyheter

Selve TV-aksjonen er søndag 18. oktober, men siden 2010 har det vært en tradisjon i Tromsø at næringslivet samles uka før for å gjøre en innsats. Den såkalte «Næringslivsstaffeten» vil i år bestå av 12 politikere og næringsfolk som sitter på Scandic Ishavshotell i to timer for å samle inn penger fra bedrifter. Blant dem som deltar finner vi avtroppende ordfører Jens Johan Hjort, Nils Kristian Sørheim Nilsen fra Næringsforeningen og Christian Chramer fra NHO. Sistnevnte er med for første gang, mens de to andre har vært med tidligere år.

- Det er veldig kjekt å være med og støtte en god sak. Samtidig er det også gøy å konkurrere med Bodø om flest innsamlede kroner, sier Hjort.

iTromsø vil også direktesende fra seansen, slik at publikum kan følge med på hvor mye penger som samles inn.

- Litt av hensikten med arrangementet er også å gjøre tromsøværinger oppmerksomme på aksjonen, slik at de kan være klare når bøssebærerne kommer på søndag, legger den avtroppende ordførere til.

Samler inn til regnskogen

Pengene fra årets TV-aksjon går til Regnskogfondet, som jobber for å bevare regnskog og urfolks rettigheter i Peru, Brasil, DR Kongo og Ny-Guinea. Selv om dette ikke er saken som får mest oppmerksomhet i media for tiden er temaet alltid aktuelt, mener byaksjonskoordinator Marie-Fleurine Olsen.

- Siden andre verdenskrig har andelen regnskog i verden sunket fra 12 til 6 prosent, noe som er dramatisk. Det er en av de største utfordringene verden står ovenfor, ettersom den ikke bare påvirker lokalbefolkningen, men hele verdens økosystem, forklarer Olsen.

- Norge og Tromsø har også et tett samarbeid med Sør-Amerika, så det er viktig at vi mobiliserer for å bidra til saken som til syvende og sist påvirker oss alle, legger Christian Chramer til.

Håper på rekord

I fjor ble det samlet inn 3,1 millioner kroner i Tromsø kommune og av disse var over 628 000 kroner fra 130 bedrifter i Tromsø.

- Målet i år er naturligvis å samle inn mer penger, noe næringslivet har en viktig rolle i, sier Olsen, som også oppfordrer til å ta kontakt hvis man ønsker å gi.

- Bedriftene trenger ikke sitte å vente på en telefon, det er bare å kontakte meg hvis de vil bidra, konstaterer hun.