– Salget har gått veldig bra så langt. Boka har vært på bestselgerlista fra dag én. Vi måtte bestille 2. opplaget rett etter at den var lagt ut for salg, så nå har boka allerede passert 50.000 solgte eksemplarer, forteller Trine Sandberg på telefon fra Ålesund.

Følger opp suksess

Sandberg, som driver Norges største matblogg med navnet «Trines matblogg», er for tiden ute på bokturné for å promotere kokeboka «Trines mat 2» som kom ut 19. august. Dette er oppfølgeren til «Trines mat» som kom ut i 2013, ei bok som det ble solgt 135.000 eksemplarer av.

– Den er bygd litt over samme lest som den første boka med ukesmenyer og festmeny, men denne gangen er en tredjedel av boka viet bakst, forteller matbloggeren.

Da iTromsø snakker med Sandberg er hun akkurat ferdig med å signere bøker i Ålesund. I morgen, torsdag, er det Tromsø som står for tur.

– Der blir det boksignering på Bokhuset Libris i Storgata, før turen går videre til bokhandlerens butikk på Jekta senere på dagen, forteller Sandberg.

Sa opp jobben

Matbloggeren opprettet «Trines matblogg» i 2007 mest for sin egen del for å samle oppskriftene sine. De siste årene har det som begynte som en hobby utviklet seg til å bli et svært så lukrativt levebrød for trønderen som er bosatt i Lørenskog.

– I løpet av en dag har jeg mellom 30.000 og 35.000 unike brukere. Nå har jeg faktisk sagt opp jobben min som jurist for å drive med dette på heltid, forklarer Sandberg, som stortrives med å ha bloggen som levebrød.

– Det å lage mat og dele oppskriftene med andre, er en utrolig kreativ jobb. Dessuten er det veldig gledelig med alle tilbakemeldingene jeg får fra leserne mine, påpeker matbloggeren.

LES MATSPALTEN: Lammebog fra Syria

– Planlegg måltidene

I motsetning til mange som sliter med det evinnelige spørsmålet om hva de skal lage til middag, skorter det ikke på inspirasjonen hos Sandberg.

– Jeg fanger opp tips over alt, både fra kokebøker, fra matprogrammer på TV, middager hos venner, restaurantbesøk og gode råvarer, forklarer hun.

Matbloggeren er imidlertid klar på at planlegging er avgjørende dersom man skal få tid til å lage sunne måltider.

– Det er grunnlaget for å kunne lage god mat fra bunnen av i en hektisk hverdag. Jeg planlegger måltidene på forhånd og handler inn matvarer én til to ganger i uka. Gjør det enkelt og bruk få, men gode råvarer, råder matbloggeren.

Hold deg oppdatert: Følg iTromsø på Facebook!

NY BOK: «Trines mat 2» har allerede solgt 50.000 eksemplarer siden den kom for salg 19. august. Foto: Gry Traaen