Stevner byrådet for tingretten

Fagforbundet går til retten for å hindre at byrådet inngår en avtale med ISS renhold.

IKKE FORNØYD: Nestleder i Fagforbundet, Sissel Merete Skoghaug, liker ikke måten byrådet har behandlet privatiseringssaken på.   Foto: Lars Marius Matre

nyheter

Det var under en appell utenfor rådhuset torsdag formiddag at nestleder i Fagforbundet sentralt, Sissel Merete Skoghaug, kunne fortelle at forbundets advokater hadde levert en begjæring om midlertidig forføyning.

LES OGSÅ: ISS tilbyr Fagrent-ansatte jobb

Begjæring

Skulle Nord-Troms tingrett godkjenne begjæringen, vil den forby kommunen i å inngå en avtale med private renholdsaktører fram til 15. oktober, samme dag som det nye byrådet overtar styringen.

– Måten byrådet har håndtert denne saken på har på vært veldig spesiell, og det ble derfor sendt over en begjæring til tingretten onsdag ettermiddag, forteller Skoghaug, som fortsatt håper byrådet vil snu av egen vilje.

LES OGSÅ: Mener byrådets ISS-avtale er direkte fiendtlig

Glad for støtten

– Det aller beste hadde vært om de selv hadde bestemt seg for å ikke signere avtalen.

Leder i Fagforbundet Tromsø, Bjørn Willumsen, er glad for støtten han får fra sentralt hold.

– Det er fantastisk at Fagforbundet går foran i denne saken. Ved å gå til retten med dette sender vi et signal til byrådet, som jeg håper de tar til etterretning.

Kommuneadvokat Morten Hermansen sier kommunen vil imøtegå denne begjæringen.

– Kommunens standpunkt er at det ikke er grunnlag for å stanse avtalen, noe vi kommer til å argumentere for i et skriv til tingretten. Noe utover dette er vanskelig å kommentere på dette tidspunkt, konstaterer Hermansen.