Fikk ny bolig timer etter brann

Eve Rødfjell (43) sto på bar bakke da huset hun bodde i brant ned fredag ettermiddag i Tromsdalen. Et par timer senere har hun fått alt hun trenger av fremmede mennesker på Facebook.

Eve Rødfjell er takknemlig for den varme responsen hun har møtt fra tromsøværinger. - Det er veldig rørende, sier hun.  Foto: Siv Eli Vuolab

- Dette maleriet har en venninne av meg malt og det har fulgt meg gjennom alle studieårene. Det var en av tingene i hybelen min som ikke ble vått av de enorme vannmassene fra slukningsarbeidet. Det er utrolig, sier Eve Rødfjell.  Foto: Siv Eli Vuolab

Med eksamen bare ei uke unna må pensumbøkene også tørkes. Eve Rødfjell håper at datakyndige også kan redde hardisken, som inneholder skolenotater og oppgaver gjennom alle årene på jusstudiet.   Foto: Siv Eli Vuolab

Alle klærne til Eve Rødfjell er full avrøyklukt. Nå er de til lufting hjemme hos venninna i Kroken.  Foto: Siv Eli Vuolab

nyheter

Jusstudent Eve Rødfjell (43) var selv på jobb da hun fikk en sjokkerende telefon om at boligen hun bodde i sto i full fyr. Rødfjell leide hybelen i underetasjen av boligen i Åsvegen, som ble totalskadd i en voldsom brann fredag ettermiddag.

- Det er heldigvis bare ting som har gått tapt. Jeg har så veldig vondt av husvertene mine som har mistet det vakre hjemmet sitt. De er fantastiske mennesker, sier hun.

Facebook-hjelp

Fortvilet la hun derfor ut en status på Facebook tidligere i dag der hun ba om hjelp til å finne nytt bosted da hun fortsatt har syv måneder igjen av studiene. Statusen er nå delt hundrevis av ganger og hun har allerede fått flere tilbud om ny bolig. Allerede nå i helga skal hun på visning av nytt sted å bo.

- Det er utrolig rørende hvor mye omtanke det er i folk jeg ikke engang kjenner. Jeg har fått tilbud om klær, sko, sengetøy og annet nødvendig. Det var en som også sa at han kunne spandere en uke på hotell på meg om jeg ikke fant meg noe sted å bo. Jeg er overveldet over den flotte responsen fra fremmede mennesker, sier hun.

Nå håper hun at tromsøværingen viser den samme omtanken til hennes husverter, som har mistet alt de eier i brannen.

Bøker til tørk

Underetasjen hvor Rødfjell bodde ble ikke tatt av flammene, men det er store vann- og røykskader i hybelen. Hun er derfor nå trygt innlosjert hos en venninne i Kroken. Brannmennene har hentet ut klær og andre personlige eiendeler fra hybelen, og fredag kveld er flere i nabolaget i Kroken godt i gang med å vaske røyklukta av klærne hennes. Med eksamen ei uke unna, er også pensumbøkene nå til tørk.

- Jeg har vært fantastisk heldig, og jeg er så glad for at det ikke har gått noen menneskeliv. Jeg er fortsatt skjelven over at det kunne gått så mye verre. Nå håper jeg bare at PC-en min med alle eksamensnotatene mine kan reddes, sier Eve Rødfjell.