TROMSØ: Det finnes flere barnekor i byen, men fellesnevneren i disse korene er at de fleste guttene dropper ut etter en liten stund.

– Det finnes en del tilbud for dem som vil være med i kor, men det er ikke en gutteting å gjøre. De fleste ender opp med å slutte og man har den oppfatningen om at det er en jentegreie. Vi har ikke fått til det de har klart med korps, at både jenter og gutter kan holde på med det. Derfor prøver vi å danne et rent guttekor, forteller sanger og dirigent Harald Bakkeby Moe.

Er interessen stor nok, håper Moe på å danne et guttekor som ikke bare er midlertidig.

– Tromsdalen- og Grønnåsen kirke jobber med å få til et permanent guttekor som kommer til å starte opp i 2016, sier Moe.

– Jeg synes det er viktig å få opp et guttekor i Tromsø. Vi har manglet det i noen år nå.

Les også: Bydelsquiz for Grønnåsen og Borgtun.

Guttekorhelg

For å skape interesse, arrangerer Grønnåsen kirke guttekorhelg mellom 23. og 25. oktober.

– Det er sikkert noen gutter som har sunget en del i kor, og enda flere som har lyst til å begynne, men ikke sunget før. Vi kommer til å starte fra grunnen av. Vi synes det er viktig å få stimulert det behovet guttene har for å synge.

– Blir dette som en slags forgjenger til det permanente guttekoret dere ønsker å lage?

– Ja det vil jeg si. Det er viktig at vi lodder interessen for det å synge i kor.

Det blir ikke bare gutter i koret.

– Per nå er det ti stykker som har meldt seg på, men vi har nok plass til det dobbelte. I tillegg har vi med både tenor og bass, som voksne menn skal synge.

Les også: Sang julen inn for 20. gang.

– Pangstart

De som deltar på guttekorhelgen vil også få muligheten til å synge sammen med Sølvguttene når de skal ha julekonsert i Tromsø Domkirke 26. november.

– Jeg håper dette gir interessen en pangstart. Det er artig at Sølvguttene gir oss drahjelp ved at de inkluderer oss. Det er ikke mange som får sjansen til å synge sammen med dem. I tillegg vil vårt guttekor få mulighet til å synge julesanger uten Sølvguttene på konserten, sier Harald Bakkeby Moe.