Nå kan du prøve deg som lofotfisker på TV

NRK søker nå deltakere til fiske-realityserien ”Skårungen” hvor vanlige nordmenn skal konkurrere i beherskelse av fiskeryrket.

REALITY: NRK ønsker alle mulige folk til fiskerealityprogrammet «Skårunge» som skal filmes i Lofoten. Foto: Helge Lyngmo, NRK  Foto: Helge Lyngmo/NRK

nyheter

– Man trenger ikke å ha noen bakgrunn fra båt eller fiske. Vi ønsker alle mulig slags folk, sier Mari Bjørnsdatter Knudsen, fungerende prosjektleder i NRK Troms.

Det er 12 deltakere som skal være med i serien som vil bli filmet i februar og mars i Lofoten. Serien skal gå på tv i årsskiftet neste år.

– Dette kan bli en opplevelse for livet. Det kommer til å bli hardt arbeid og tunge tak, men samtidig vil man lære mye og få kunnskap om ei næring som har vært viktig for Norge i flere tusen år. Og man får oppleve Lofoten på sitt mest ekte, sier Knudsen.

Reality med mening

NRK er fortsatt i startfasen av programmet, og holder på med planlegging av oppgaver til deltakerne og etter hvert vil også deltakerne bli valgt. Fristen for å melde seg på er 1. desember.

– Vi er opptatt av at det er reality med mening. Vi vil få fortalt historien om lofotfiske og vise hvor viktig fisket har vært for Norge. Og grunnen til at vi har valgt Lofoten som lokasjon for programmet er mye fordi lofotfisket er veldig kjent, så da blir det en naturlig plass å spille inn programmet på, forklarer hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter