PRESTVANNET: Tirsdag klokken 16.15 ble det sendt ut melding fra ledelsen på Prestvannet skole til de foresatte. Her ble det opplyst at en av skolens gutter hadde møtt på en mann som kom syklende på stien før han stoppet opp og blottet seg.

22. september skjedde en lignende hendelse ved skolen. To jenter opplevde at en mann blottet seg for dem da de var på vei til skolen. Også denne mannen kom syklende.

Les også: Blottet seg for skolejenter.

Ønsker tips

Elever på Slettaelva og Borgtun skole har også opplevd lignende. På sistnevnte skole var det derimot to jenter som bli utsatt for en mann som prøvde å lokke dem med seg hjem ved å tilby godteri.

– Vi jobber intensivt med å kartlegge saken og ønsker tips i forbindelse med dette. Vi ser spesielt på de to hendelsene ved Prestvannet. Det er stor sannsynlighet for at det er samme person, sier leder av etterforskningsseksjonen ved Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll.

Les også: Ny blotteepisode ved Prestvannet.

Samme metode

Han forteller at det er beskrivelse av personen og måten ugjerningen er blitt utført på som tilsier at det dreier seg om samme person.

– Har dere noen mistenkte?

– Det kan jeg ikke kommentere.

Enhetsleder ved Prestvannet skole, Judith Martinsen, forklarer at de har tett dialog med barna og foresatte.

– Vi snakker med barna og forklarer hva som har skjedd. Vi oppfordrer dem også til å ikke gå alene til og fra skolen, men ha følge med andre, hvis ikke foreldre følger dem, sier Martinsen.

– Vi skriver mail til foreldrene og oppfordrer også dem til å fortelle barna at de ikke skal gå alene til og fra skolen, legger hun til.