Webfix er en ungdomsbedrift som plomberer TV-er for å slippe NRK-lisens og de driver med digitalisering av VHS-kassetter.

Fra videregående skole

Bedriften drives av Kristoffer Andreassen (17), Edvard Johansen (17), Petter Taraldsen (17) og Benjamin Hogseth (17) som alle går andre året dataelektronikk på Breivang Videregående skole.

– Jeg synes det er gøy å få gjøre noe eget og tjene mine egne penger. Vi er ikke bundet til noe økonomisk, så da har vi muligheten til å prøve å feile. Det er veldig spennende, og etter jeg begynte med dette har jeg blitt mer frempå, sier Benjamin Hogseth.

Fra bedrift til privatpersoner

– Vi startet Webfix for å ha noe å gjøre for rundt et år siden. Vi ønsket å ta noen småjobber og få litt erfaring på fritiden vår. Men når vi fikk ideen om å plombere TV-er ble det vår hovedgreie, sier Hogseth.

I utgangspunktet hadde de bedrifter som målgruppe, helt til interessen fra enkeltpersoner dukket opp.

– Vi trodde ikke det var så mange som ville ha det privat, men så viste det seg at det er ganske stort marked for det også, forklarer han.

Mye interesse

Ideen startet med at faren til Hogseth kjøpte inn mange TV-er til sitt firma, som han fikk lisensregning på.

– På de TV-ene ble antennen aldri brukt, så da fant vi ut at vi må fjerne antennen og dokumentere det. Jeg søkte opp om det var noen andre i Tromsø som drev med dette, men da fikk jeg ikke opp noe. Jeg tenkte da at vi måtte begynne med dette så fort som mulig, forklarer han.

Foreløpig har gjengen i Webfix plombert ti TV-er, men Hogseth tror det vil bli flere.

– Det er veldig stor interesse når jeg prater med folk, mange sier at de burde gjort det. Det er mange som bruker TV-en sin annerledes enn hva man gjorde før, sier han.

Følg iTromsø på Facebook for flere spennende lokalnyheter!

Godkjent dokumentasjon

Når man plomberer en TV må man ha med seg den riktige dokumentasjonen.

– Det er en del papirarbeid med dette, det må være dokumentasjon på at det er gjort for at NRK skal kunne godkjenne det. Så vi bruker å ta før- og etterbilder av baksiden på TV-en med serienummer og modell. Og så må jeg og pappa, som er fagansvarlig, signere. Da har kundene dokumentasjon på at jeg har gjort arbeidet og at han har godkjent det.

UNGDOMSBEDRIFT: Benjamin Hogseth bruker mye av sin tid på bedriften, og synes det er spennende å drive den. Foto: Nora Lervik Foto: Nora Lervik