– Jeg hadde englevakt

Tove Wulff Nilsen (43) husker ikke selve ulykken, men sier hun hadde englevakt da hun ble slengt i bussfrontruta med hodet først.

ENGLEVAKT: Tove Wulff Nilsen (43) er glad for at det ikke gikk verre i ulykken enn det gjorde. Her med en av sine sønner. Foto: Privat 

TAR ANSVAR: Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, sier de skal se på eventuell merking i bussene og at både passasjerer og sjåfør må være obs på at folk må trekke bakover i bussen. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det var torsdag i forrige uke at Tove Wulff Nilsen bare skulle ta en kort busstur over Tromsøbrua.

– Det var forferdelig. Det var veldig skremmende og veldig vondt, forteller hun om ulykken ved bruhodet.

Dette er saken: Kvinne skadet i trafikkulykke

Stappfull buss

Hun hadde akkurat gått på bussen og skulle til å be sjåføren om å be passasjerene trekke bak i bussen. Bussjåføren skal ha hatt en god fart da han hogg i bremsa.

– Jeg sto helt fremme på den stappfulle bussen og fikk så vidt holdt meg fast i ei stang. Jeg så mot sjåføren for å si det til ham da han plutselig bråbremset. Det neste jeg husker er at jeg satt på huk fremme ved sjåføren, holdt meg til hodet og trodde det skulle eksplodere, forteller Nilsen til iTromsø.

Rett til akutten

Bussjåføren bråbremset da en bilist skal ha presset seg fram, og Nilsen ble kastet en meter fram i bussen og traff frontruta med hodet først.

– Det ble ei stor rose i frontruta. Masse folk sto over meg og spurte om det gikk bra, men jeg visste ikke hva jeg skulle svare, fordi det var så vanvittig vondt.

Hun ble sendt rett til akutten på UNN, hvor det ble foretatt full CT av hode og nakke.

– Jeg slapp fra det med skrekken og jeg kan ikke tenke noe annet enn at jeg hadde englevakt, forteller Nilsen, som kom fra ulykken med en kraftig hjernerystelse og noen forstuede fingre.

Hun har fortsatt hodepine og smerter i nakken, og har fått beskjed om å ta det med ro.

– Jeg har fått et skikkelig slag mot hodet og blir sykemeldt for en periode, men jeg er utrolig glad, for det kunne ha gått så ufattelig mye verre.

LES OGSÅ: Søndag er det billigere bensin enn diesel

Må ta ansvar

Nilsen håper at ulykken kan bli en påminnelse til alle, både bussjåfører og passasjerer, om at man må ta hensyn og trekke bak i bussen.

– Folk sto bare og trykket på telefonen og jeg fikk ikke kontakt med dem for å be dem trekke bak. Det var mye bedre plass midt i bussen, men folk er ikke særlig oppmerksom på andre. Det har kanskje blitt kulturen på bussen nå, sier hun oppgitt.

Kunne vært unngått

Hun har vært i kontakt med Nobina for å be dem se på rutinene når passasjerer må stå i bussen.

– Det er farlig å stå sånn som dette når noen blir stående helt foran. Jeg vil ikke skylde på bussjåføren, men han burde bedt folk om å trekke lenger bak. Før i tida opplevde jeg at sjåførene var flinke til å be passasjerene trekke bak i bussen, men nå er de så stresset og gjør ikke det lengre. Kanskje kunne ulykken vært unngått om han hadde bedt folk trekke lenger bak.

Her kan du lese flere nyheter fra Tromsø-trafikken!

Nilsen vil takke for all hjelpen hun fikk etter ulykken.

– Det var heldigvis en lege på bussen og hun var utrolig flink til å roe den kaotiske situasjonen og berolige meg. Hun ba meg holde meg i ro og skjermet meg for andre, nysgjerrige passasjerer. I tillegg kom ambulansen veldig fort og ambulansepersonalet var eksemplariske, jeg følte meg veldig ivaretatt. Jeg ble veldig profesjonelt og godt mottatt på UNN også. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å bli helt fin igjen, men jeg må bare ta tida til hjelp.

LES OGSÅ: Ble stoppet av politiet - hadde to i promille

Anbefaler merking

Magnar Nilssen, driftssjef i Nobina, forteller at de vil ta tak i saken.

– Vi må ta opp slike ting med vår oppdragsgiver Troms Fylkestrafikk. Vi skal blant annet se på om vi kan ha en merking inne i bussen som anbefaler at passasjerer trekker lenger bak. Jeg tar selv buss daglig, og har sett mye av dette problemet med at folk stopper veldig langt fremme og står helt ved føreren. Det er viktig at folk trekker godt bak i bussen, både for sikkerhet og for å utnytte kapasiteten.

Han understreker at også passasjerer og bussjåfør må gjøre sitt.

– Folk må bli flinkere til å være obs selv og sjåførene må også ta ansvar og be passasjerer trekke bak i bussen.

Bussjåføren fra ulykken på torsdag har vært inne til rutinemessig oppfølging hos Nobina.

Det er opprettet sak på hendelsen.