Konkurranse også på telefon

Kristin Røymo (Ap) og Jens Johan Hjort (H) hadde en internkonkurranse om å samle inn mest penger under næringslivsstafetten.
nyheter

Tradisjonen tro starter næringslivet i Tromsø litt tidligere med TV-aksjonen – som i år går til Regnskogfondet. Mandag kveld var tolv politikere og næringslivstopper samlet på Ishavshotellet for å samle inn penger fra bedrifter.

Blant dem var Kristin Røymo og Jens Johan Hjort.

– Jeg skal selvfølgelig gå inn for å samle inn mer penger enn Hjort, men det viktigste er å samle inn mest mulig til regnskogen, forteller Ap-politikeren.

Den avtroppende ordføreren tok seg en pause mellom telefonene da iTromsø spurte om han gikk inn for å slå Kristin Røymo – som satt like ved ham.

– Oi, det hadde jeg ikke tenkt på. Da er jeg jo nødt til å ringe videre, utbryter Hjort.

Flere «rivaler»

Det var ikke bare politisk konkurranse under næringslivsstafetten. Den interne konkurransen strakte seg over hele landsdelen.

– Det er bra vi har slike vennskapskonkurranser. Vi går inn for å slå Harstad innad fylket, også ønsker vi å slå Bodø landsdelsmessig, sier Røymo.

– Vi er nok uenige om mye, men vi er enige i at vi skal slå Bodø, skyter Jens Johan Hjort inn.

LES OGSÅ: Utfordrer butikker til dyst under TV-aksjonen

Egen telefonliste

Mens deltakerne mottok en telefonliste over hvilke bedrifter de skulle ringe. Forretningsmannen Gunnar Wilhelmsen, startet like gjerne med sin egen liste før han skulle starte på den opprinnelige listen.

– Jeg har noen på min personlige telefonliste som jeg har tenkt til å ringe først, forteller Wilhelmsen uten å gå inn på navn.

Også TIL-trener Bård Flovik, var blant dem som ringte for å samle inn penger.

– Det var ganske lett for meg å si «ja» til dette. Det er et strålende opplegg og det skulle bare mangle at jeg ble med på dette.

LES OGSÅ: Vi skal vokte regnskogen

Håper på rekord

– Jeg er kjempeglad for at så mange har tatt tiden til å være med på dette. Det har vært mye planlegging, men godt å se hvor mange vi fikk med, sier byaksjonskoordinator Marie-Fleurine Olsen.

I fjor klarte de å samle inn 600.000 kroner. Olsen håper de klarer å toppe fjoråret.

– Det hadde vært koselig om vi hadde klart mer enn i fjor, men hver eneste innsamlede krone er bra.

LES OGSÅ: Byens næringsliv klare til å redde regnskogen