I forbindelse med avstenging av vann på Mortensnes oppsto problemer med vannet nord for Erling Kjeldsens vei på toppen av Tromsøya. Blant annet har beboere på Stakkevollan, i Ørndalen og på Kraknes vært uten vann og grunnen til problemene er ifølge kommunen en lekkasje i et rør på Kraknes.

Nå oppfordrer kommunen abonnenter nord om Tverrforbindelsen, om å inntil videre koke vann til drikke og matlaging.

- Eventuelt å kjøpe drikkevann, sier VA-leder Geir Helø i Tromsø kommune.

- Dette er et forebyggende tiltak for å være helt sikker, og spesielt barn, syke og eldre burde være påpasselige, sier han.

I tillegg ber Helø om at man ikke bruker mer vann enn man absolutt trenger akkurat nå.

- Vi må få ned vannforbruket litt nå for å ikke overbelaste systemet, sier han.

"Hjelp oss å spare vann !! Forsyningen fra Kvaløya går for fullt og økt forbruk kan resultere i at den ensidige forsyningen fra Kvaløya blir overbelastet. Vi oppfordrer alle abonnenter tilknyttet byvannverket til å gjøre en felles dugnad om å spare på vannet utover ettermiddagen og kvelden" skriver kommunen på Facebook.

Onsdag formiddag informerer Tromsø kommune om at folk nord for Tverrforbindelsen fremdeles anbefales å koke vann til drikke og matlaging.

- Dette er et forebyggende tiltak siden vi ikke har nøyaktig oversikt over hvilke områder som var helt fri for vann i går formiddag, skriver kommunen i en e-post.

Rundt lunsjtider vil kommunen få resultater fra vannprøvene som ble tatt i går.