Problemer med vannforsyningen på Tromsøya

Lekkasje førte til at flere bydeler var uten vann tirsdag formiddag.

Her, ved Kraknes på Kvaløya, har et vannrør sprukket. Dette har ført til store problemer for vannforsyningen i Tromsø.   Foto: Geir Helø, Tromsø kommune

nyheter

I forbindelse med at vannet på Mortensnes er avstengt, har det oppstått problemer med vannet nord for Erling Kjeldsens vei på toppen av Tromsøya. Blant annet har beboere på Stakkevollan, i Ørndalen og på Kraknes vært uten vann.

Grunnen til problemene er ifølge kommunen en lekkasje i et rør på Kraknes.

Les også: Mortensnes blir uten vann

- Når man endrer forsyningsbildet skapes det bevegelse i vannet. Dette har skjedd i forbindelse med avstengingen i dag. Det har skjedd en liten trykkøkning i Simavikledningen som gjorde at en skade på røret sprakk, sier Geir Helø, enhetsleder for Vann og avløp i Tromsø kommune.

Nå skal vannet på Tromsøya være tilbake igjen.

- Det vi har gjort nå er å gi hele byen vann fra Kvaløya, slik at vann ikke strømmer tilbake til Kvaløya fra byen. De fleste i byen skal ha vann nå, men det kan være at trykket ikke er så bra, sier Helø.

Vann og avløp har begynt å grave på Kraknes for å se på skaden.

- Jeg tør ikke si når vannet kan være tilbake til normalen. Om det er et rent brudd i røret, kan vi reparere det nå. Normalt sett skulle Simavikledningen være operativ i løpet av kvelden, sier Helø.