Problemer med vannforsyningen på Tromsøya

Lekkasje førte til at flere bydeler var uten vann tirsdag formiddag.

Her, ved Kraknes på Kvaløya, har et vannrør sprukket. Dette har ført til store problemer for vannforsyningen i Tromsø.   Foto: Geir Helø, Tromsø kommune

nyheter

I forbindelse med at vannet på Mortensnes er avstengt, har det oppstått problemer med vannet nord for Erling Kjeldsens vei på toppen av Tromsøya. Blant annet har beboere på Stakkevollan, i Ørndalen og på Kraknes vært uten vann.

Grunnen til problemene er ifølge kommunen en lekkasje i et rør på Kraknes.

Les også: Mortensnes blir uten vann

- Når man endrer forsyningsbildet skapes det bevegelse i vannet. Dette har skjedd i forbindelse med avstengingen i dag. Det har skjedd en liten trykkøkning i Simavikledningen som gjorde at en skade på røret sprakk, sier Geir Helø, enhetsleder for Vann og avløp i Tromsø kommune.

Nå skal vannet på Tromsøya være tilbake igjen.

- Det vi har gjort nå er å gi hele byen vann fra Kvaløya, slik at vann ikke strømmer tilbake til Kvaløya fra byen. De fleste i byen skal ha vann nå, men det kan være at trykket ikke er så bra, sier Helø.

Vann og avløp har begynt å grave på Kraknes for å se på skaden.

- Jeg tør ikke si når vannet kan være tilbake til normalen. Om det er et rent brudd i røret, kan vi reparere det nå. Normalt sett skulle Simavikledningen være operativ i løpet av kvelden, sier Helø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter