Rivingen av A-fløya er i full gang

Skaper utfordringer for pasientene ved UNN.

RIVES: UNN har forståelse for at rivinga av A.fløya skaper ulemper for pasientene sine. Foto: UNN 

nyheter

Byggingen av den nye A-fløya på UNN startet i sommer. Samlet byggested er på 22.000 kvadratmeter, av dette skal cirka 8.000 kvadratmeter rives og gjenoppbygges i sin helhet.

Nå er rivinga i full gang.

– Det rives på dagtid og litt på kveldstid. Vi regner med å holde på i en og en halv måned til, sier kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Marit Einejord.

Skaper utfordringer

Samtidig som den gamle A-fløya rives, er byggingen på den nye allerede startet. Dette skaper en del ulemper for pasientene ved sykehuset.

– Vi har åpnet opp for å bruke tre innganger. Hovedinngangen brukes for dem som kommer med buss, inngang C er åpnet for dem som kommer med drosje. Drosjeholdeplassen er flyttet til C-inngangen som ligger nedenfor legevakta. Vi bruker også det gamle hotellet til de som bruker distriktsdrosje, sier Einejord.

Det er også noen utfordringer når det kommer til støv, støy og det at det kan se skummelt ut mens rivingen pågår.

– Det vil nok være litt støy og støv, men det er ikke mye. Litt vil det alltid være i forbindelse med riving og bygging. Vi har også forståelse for at det ser skremmende ut, men vi har høy fokus på sikkerhet, sier hun.

Upraktisk for ansatte

Sykehuset har også fått tilbakemelding på at det er vanskelig å finne fram til den midlertidige drosjeholdeplassen.

Byggingen skaper også ulemper for de ansatte ved UNN. For å gjøre det enklere for dem har sykehuset åpnet to nye personalinnganger på sørsiden av sykehuset.

– Etter hvert skal vi prøve å få til en ordning der de ansatte som får skyss til jobb kan bruke avslippssonen nede ved rundkjøringen. Da slipper de å kjøre hele Sykehusveien, for der vil det bli mye kø når anleggstrafikken starter for fullt, sier Einejord.