Bartender fikk feil rom – røk ut av cocktail-VM

Liv Annie Persen måtte bruke uvante ingredienser da hun deltok på cocktail-VM i Bulgaria.

UFLAKS: Liv Annie Persen måtte improvisere under cocktail-VM i Bulgaria. Foto: Tor Farstad 

nyheter

Som eneste norske deltaker gikk Persen tirsdag på scenen for å lage den musserende cocktailen «Sugarmom» – drinken hun vant NM i Tromsø med. Dessverre gikk det ikke som bartenderen på utestedet Fuel i Tromsø hadde håpet.

– Jeg røk ut i første runde, men jeg er glad for at jeg i det hele tatt er her, sier Liv Annie Persen på telefon fra Bulgaria.

Allerede før hun skulle lage «Sugarmom», begynte ting å se mørkt ut i Persens aller første cocktail-VM.

– Det var en del ingredienser som jeg vanligvis bruker i cocktailen, som de ikke hadde tilgjengelig. Blant annet ble jeg nødt til å bruke brun rom, som er mye mørkere enn hvit rom, som jeg vanligvis bruker.

– Vet ikke hva det smakte

– Jeg måtte ta ting veldig på sparket og improvisere, men det er visst slikt som skjer i et VM.

– Det må være veldig bittert å ikke få de ingrediensene du hadde ønsket?

– Det er det så absolutt, men man kan ikke gjøre noe med det nå.

Hun er spent på om det hun lagde smaker godt.

– Når jeg kommer hjem, skal jeg lage «Sugarmom» på nytt med brun rom, så jeg får testet ut hva jeg egentlig lagde, forteller Liv Annie Persen.

Bra teknikk

– Man blir ikke bare bedømt ut fra hva cocktailen smaker. Det går veldig mye på helheten. Hvordan den ser ut og hvordan man gjør det på scenen blant annet.

Selv om det ikke gikk som det skulle på selve cocktailen, føler Persen det gikk bra ellers.

– Scenemessig gjorde jeg det greit. Jeg var ganske rolig selv om de nesten ikke hadde noe av det jeg egentlig trengte. Så jeg tror jeg fikk god teknisk bedømming, sier Persen som ikke vet eksakt hvilken plassering hun fikk.

Nå venter bartender-jobben hjemme i Tromsø.

– Folk i Tromsø vet jo hvem jeg er. Det er veldig mange som vil ha meg til å lage «Sugarmom».