Dette er konsekvensene av UiT-oversvømmelsen

I forrige uke lå 400 kvadratmeter av Teknologifagsbygget på UiT under vann. Resultatet er kostbart.

VANN: I forrige uke fosset store mengder vann inn i Teknologifagsbygget på UiT. Brannvesenet måtte assistere og pumpe ut vannet. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Breivika: Torsdag i forrige uke førte en sprukket vannledning til en stor vannlekkasje i Teknologifagsbygget på UiT – Norges arktiske universitet.

400 m²

Innsatsleder i brannvesenet opplyste til iTromsø at minst 400 kvadratmeter var dekket av vann, og enkelte steder sto vannet så høyt som én meter.

Mandag meldte universitetet på sine hjemmesider at Teknologifagsbygget igjen ville være åpnet for studenter og ansatte fra tirsdag av.

Da hadde Statsbygg benyttet helgen til å få oversikt over skadeomfanget.

Skader

Prosjektleder for Teknologifagsbygget, Per Mathisen i Statsbygg, forteller at det ikke er like store skader på bygget som de først fryktet.

– Men det er skader på flere deler av installasjoner i bygget. Det er skader på elektriske komponenter som har vært i vann og det er enkelte steder deformasjoner på rør og kanaler som følge av at gulvene har løftet seg på grunn av vanntrykket under, forteller han.

– Nå skal vi fremskaffe nødvendig materiell for å utbedre, og fortsette utbedringsarbeidet som stadig pågår.

– Kostbart

Mathisen vil ikke kommentere hva prislappen på arbeidet kommer til å komme på.

– Men det blir kostbart å utbedre, sier han.

– Årsak, sammenheng og ansvarsfordeling har vi enda ikke noe klart bilde av, legger han til.

Mathisen regner med at alle funksjoner i bygget vil være intakt i løpet av denne uken, og så vil det være etterkontroller og utbedringer av mindre vesentlige skader utover høsten.