Nå kan du betale med mobilen i butikk

SpareBank 1 kjøper den norske delen av mCASH og overtar opp mot 100.000 brukere.

Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge og styreleder i SpareBank 1-alliansen.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I en pressemelding opplyser Sparebank 1 at de kjøper den norske delen av mCASH - en bedrift som utvikler betalingsløsninger for mobil.

100.000 brukere

– Nå starter kampen om de digitale bankkundene, sier Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge og styreleder i SpareBank 1-alliansen i pressemeldingen.

Kjøpet gjør at Sparebank 1-bankene overtar opp mot 100.000 brukere. mCASH har vært på markedet siden 2014 og tilbyr vennebetaling og betaling ved bruk av mobilen på nett og i butikker.

Les også: Solid resultat for SpareBank 1 Nord-Norge

- Moderniserer

- SpareBank 1 Nord-Norge moderniserer virksomheten for å kunne tilby flere og bedre banktjenester til våre kunder. Vår tilstedeværelse i landsdelen gjennom sterke finanssentre ligger fast. Nå varsler vi en satsing på ny teknologi som vil gjøre det enklere for kundene våre å håndtere deres egen hverdagsøkonomi. Kampen om de digitale bankkundene har startet og det skal lønne seg å velge nordnorsk, sier Janson i pressemeldingen.

mCASH er en norsk bedrift, og var først på markedet med betaling via mobil i Norge.

- Vi er allerede til stede i dagligvarebutikken, på mange skoler og idrettslag rundt om i Norge. SpareBank 1 har en sterk posisjon i lokalmiljøene, så dette er en «perfekt match». I tillegg gir oppkjøpet SpareBank 1 den beste og mest fleksible teknologien for mobilbetaling i Norge, sier Daniel Döderlein, gründer bak mCASH i pressemeldingen.