Samtidig erkjenner tiltalte hyppige samvær med fornærmede og hennes mor. Blant annet var jentungen med på en båttur alene. Senere var trioen på ferie i Nord-Sverige. Mannen bodde også hos dem i en lengre periode.

– Forlangte penger

Tiltalte forklarte at han aldri hadde seksuell omgang med jenta, men at han ved to anledninger ble truet av henne.

– Hun skulle gjøre livet mitt til et helvete. Hun truet også med å kontakte politiet, men var villig til å glemme det hele mot et månedlig beløp på noen tusen kroner. Etterpå tok jeg kontakt med advokater for å få hjelp. Men de ba meg glemme saken fordi det var snakk om påstand mot påstand.

– Skulle hevne seg

Tiltalte mente at årsaken til truslene, lå i at han i sin tid vitnet mot hennes far i en straffesak. Det endte med domfellelse.

Uttalelsen står i sterk kontrast til det 29-åringen sa i sin forklaring. Kvinnen understreket at hun ikke hadde kontakt med faren – at hun ikke hadde sett ham siden hun var liten.

Annen jente

Bistandsadvokat Sjak R. Haaheim trekk fram – noe som kom fram i dommeravhøret av tiltaltes datter – at han i en av filmene erkjente overgrep mot en annen jente. Da advokaten spurte om det var hans klient, benektet tiltalte det.

Han innrømmet også at han kjente igjen symptomene på depresjon, angst og sinne – som flere leger trakk fram i retten.

– Jeg ble også misbrukt i barndommen og kjenner følelsene som kommer i ettertid. Hvorfor 29-åringene hadde disse tegnene, vet jeg ingenting om, sluttet tiltalte.