Kun fem stykker i Norge tjente mer i 2014

Brødrepar tjente 100 millioner hver

Sigmund (79) og Lars Workinn (75) sto oppført med landets 6. og 7. høyeste inntekt i 2014.

RIK: Daglig leder i utbyggingsselskapet Norrøna Eiendom, Trond Kristiansen (til venstre) i Workinnmarka sammen med brødrene Sigmund Workinn og Lars Workinn i 2002. Foto: John Strandmo 

nyheter

Brødrene hadde et formidabelt inntektsår i 2014. I skattelistene står de oppført med en inntekt på henholdsvis 99,65 og 99,54 millioner kroner for året 2014.

Ikke nok de med det, de er i tillegg oppført med formue på henholdsvis 91,9 og 112,3 millioner kroner hver.

Les alt om skatten her.

Solgte til Gjelsten

Grunnen til de skyhøye inntektene er salget av steinbruddet i Øvre Workinnmarka.

Brødrene har siden 1994 jobbet med å få området i Åslia og Workinnmarka på 45.000 kvadratmeter omregulert til boligformål og i 2013 var tomta ferdigregulert for 410 leiligheter.

– Området har blitt solgt stykkevis og delt i mindre deler, men det største området ved steinbruddet ble ferdigregulert og solgt i 2013, sier Trond Jarle Kristiansen, daglig leder i utbyggingsselskapet Norrøna Eiendom.

Hvor mange leiligheter det er der i dag vet han ikke, men salgssummen var i overkant av 200 millioner kroner.

– Det er bare å gange inntektene der med to, så har du omtrent salgssummen. Hvor mange leiligheter det er der i dag er ikke godt å si. Barlindhaug betalte en fast sum, sier han.

Kjøperne av området ble Barlindhaug i Tromsø og Profier, som er eid av Bjørn Rune Gjelsten og Kristiansen, som har vært med Workinn-brødrene fra starten av. Sistnevnte mener 2014 er et engangstilfelle.

– Tidligere har vi solgt et titalls leiligheter her og der og nå blusset det opp med salg av området på 45 mål på en gang. Kontrakten ble skrevet under i 2013 og all beskatning kom i 2014, så da ble det noe voldsomt, sier Kristiansen.

Les også: Sjekk inntektstoppene i din bydel

Mye skatt

Med alt er ikke bare gull og grønne skoger. De to betalte nemlig 27,7 og 27,9 millioner kroner hver i skatt.

Selv om de i dag er pensjonister, eier de fortsatt områder i Workinnmarka som fortsatt vil bli solgt.

– Dette var det siste regulerte området, så det vil bli minimalt med salg i Workinnmarka fremover, men det er jo fortsatt området mellom Langnesbakken og Postterminalen som enda ikke er helt klart. Det avhenger litt av veivesenet, men området har en viss verdi og er et salgbart område. Sannsynligvis vil det bli et salg der, men verdien på området og når det blir, er fortsatt uklart, sier Kristensen.

Men summer i nærheten av området i Øvre Workinnmarka blir det ikke.

– Nei, på ingen måte. Det var virkelig et engangstilfelle, sier Kristiansen.

iTromsø har ikke lyktes med å komme i kontakt med verken Sigmund eller Lars Workinn.