– Tromsø er en av Norges fineste byer

Tromsø skiller seg ut fra andre nordnorske byer, mener rockeartist og vinmaker Sigurd Wongraven.

I GODT SELSKAP: Sigurd Wongraven nølte ikke da han ble invitert til Tromsø. Han har nemlig et spesielt godt øye til Nordens Paris. Foto: Katharina Mila Hesby 

nyheter

Det er ikke første gang at Wongraven, best kjent som vokalisten i black-metalbandet Satyricon, setter sine ben på den kjente Tromsø-restauranten.

– Jeg har vært her før og spist med bandkollegaene i Satyricon, sier Wongraven.

– Har du noe spesielt forhold til Emmas Drømmekjøkken?

– Ja, det er noe med dette stedet. Før i tiden fikk vi alltid inntrykk av at dette var det mest ordentlige stedet å spise i byen. Selvsagt har det skjedd en del med årene, men at Norge har blitt en gastronomisk hotspot og at folk bruker mer penger på mat og god drikke nå til dags, er det ingen tvil om, og det er jo en veldig god ting.

Lidenskap

Utenom å være kjent for musikken sin har Wongraven sitt eget kritikerroste vinunivers. Fredag kveld fikk tromsøværinger tatt med seg smaksløkene sine på en frydefull tur da Satyricon-frontmannen introduserte dem til et utvalg av sine edle dråper.

– Hvor mye vin jeg selger her i Tromsø, har jeg ikke helt oversikten over. Men for meg er ikke dette tallet så viktig. Det som er viktig, er at det jeg gjør blir satt pris på, sier vinmakeren.

– Jeg vil heller at vinene mine skal bli tatt seriøst av dem som er lidenskapelige opptatte av det enn at det blir en trend å drikke den, legger han til.

Norges fineste

Sigurd Wongraven måtte ikke tenke seg lenge om da han ble forespurt om å reise til Tromsø for å delta på Winemakers Dinner.

– Det er en grunn til at dette er Nordens Paris. På gode sommerdager eller når det er iskaldt og klar sikt her er Tromsø helt fantastisk. Dette er absolutt en av Norges fineste byer.

– Jeg må innrømme at jeg ble skuffet da jeg fløy innover på fredag, for det var jo både grått og trist.

Selv om han har familie i Narvik og i Hemnesberget, trekker han fram Ishavsbyen som en av de mest sjarmerende byene i Nord-Norge.

– Etter krigen har mye av den gamle arkitekturen blitt borte i flere nordnorske byer, men Tromsø har fremdeles bevart varmen i arkitekturen sin, sier Wongraven.

– På mange måter har denne byen virkelig lykkes.