TV-aksjonen

Samlet inn 27.600 kroner

Tromsø Høyre og Tromsø AUF var håpefulle før næriningslivsstafetten sparket i gang fredag. Det hadde de god grunn til.

Fredag mobiliserte Tromsø Unge Høyre og Tromsø AUF seg for å samle inn penger til årets TV-aksjon.   Foto: Privat

nyheter

Fredag mobiliserte nemlig de to partiene seg i et unikt førstegangssamarbeid for å redde regnskogen til årets TV-aksjon.

– Vi hadde en ringerunde til ulike bedrifter, og vi fordelte oppgavene slik at Tromsø AUF ringte for å hanke inn bøssebærere til morgendagen, mens Tromsø Unge Høyre ringte rundt til bedriftene. Det var veldig artig, sier leder for Tromsø Unge Høyre, Sebastian Henriksen.

Siden de større bedriftene allerede hadde blitt ringt til under næringslivsstafetten på mandag, fokuserte de unge ildsjelene på å ringe mindre bedrifter.

– De fleste bidro etter evne, og vi var overrasket over givergleden deres, sier Henriksen.

Viktig

I løpet av nærmere tre timer samlet de inn 27.600 kroner, noe som ikke var like høyt som målet på 50.000 kroner.

– Målet vårt var nok veldig ambisiøst så vi er glade uansett. Det var uansett kjempeartig å få samarbeide med Tromsø AUF. Det er første gang vi gjør noe sånt sammen, understreker Henriksen.

For begge partiene er klimapolitikken viktig, og lederen for Tromsø Unge Høyre mener at det er viktig å bidra til årets TV-aksjon.

– Dette er noe som påvirker oss alle. Dyre- og plantelivet er viktig å bevare og blir befolkningen jaget ut på grunn av avskoging, blir det ikke bare et klimaproblem, men også et humanitært problem. Det er viktig at alle gjør sitt for å unngå dette.

Enormt samarbeid

TV-aksjonsleder i Troms og Finnmark, Eskild Johansen, forteller om enorm mobilisering i forkant av årets TV-aksjon.

– Vi håper nå at vi klarer å hente inn 12 millioner fra Troms og Finnmark slik at vi kan beskytte Yanomami-territoriet i 5 år, sier Johansen i en pressemelding.

Fjorårets resultat for Troms og Finnmark var 11,3 millioner kroner. I år håper TV-aksjonsleder for Troms og Finnmark at resultatet blir opp mot 12 millioner. Troms og Finnmark vil da kunne forsvare et territorium på størrelse med Troms og Finnmark i opp mot fem år.

Hammerfest mobiliserte i går næringslivet til giverdugnad for TV-aksjonen, og topper nå statistikken i Nord-Norge, for de største kommunene, før søndagens bøssebæreraksjon.

Mens Hammerfest leder an blant de 10 største kommunene i Nord-Norge, er det Tromsø og Alta som leder duellen over de 5 største byene i Nord-Norge.