Slik kan fremtidens bygninger se ut

Fantasien løp løpsk da store og små skulle vise fremtidens teknologi og bygninger på legofestivalen.

iTromsø tok turen til legofestivalen, se video!

Beundring: Her ser Phillip (8) og Brage (8) på noen av byggverkene som har blitt reist i løpet av de 18 dagene festivalen har pågått. 

Bygging: Phillip (8) og Brage (8) i gang med bygging av et avansert fly. 

Kreativt: Det var mange bidrag fra både store og små, der flere illustrerte særlig kreative løsninger på transport. 

Utstilling: Brikkelauget hadde også stelt i stand en egen utstilling av avanserte modeller i tråd med temaet. 

Entreprenører: Phillip (8), Brage (8), Sofie (6) og Tobias (4), var i full gang med bygging av fremtidens transportmidler og bygninger. FOTO: Rune Stoltz Bertinussen 

nyheter

– Barn har ikke de samme rammene som oss voksne for hva som er mulig og ikke, og årets bidrag har vært spesielt fantasifulle, forteller Stine Marlen Hansen, legovert på Nordnorsk Vitensenter.

Årets legofestival har vært større enn noensinne. I 18 dager fra 1. til 18. oktober har både barn og voksne kunnet boltre seg med et halvt tonn legoklosser, og Hansen forteller at det særlig er kreative løsninger på fremtidens transport som har vært i fokus hos unge og lovende entreprenører.

– Vi har fått inn en del flygende biler og slikt. Det hadde jo egentlig vært ganske greit om det ble en realitet slik at man kunne sluppet rushtrafikk, spøker Hansen.

Inspirasjon for barn og voksne

Hansen forteller at hensikten med festivalen er å inspirere fremtidens entreprenører.

– Jeg er overraska over hvor informert barn er over solcelleteknologi og fornybar energi, og hensikten med festivalen er jo nettopp å inspirere de som skal videreføre teknologien i fremtiden. Men jeg har sett at mange voksne har kost seg med dette også, og ofte blir de voksne sittende igjen og bygge når barna er lei, forteller hun, og legger til at det har vært mange innom i løpet av de 18 dagene.

– Det har faktisk vært veldig mye folk og rimelig godt trykk. Dette kan blant annet skyldes at vi har hatt utvidet åpningstid.

Brukte fantasien

Lørdag hadde blant annet Sofie Edøy Bergseth (6), Tobias Edøy Bergseth (4), Phillip Edøy Bergseth (8) og Brage Wentsel (8) tatt turen til Vitensenteret for å bygge litt.

– Jeg skal bygge tårn, forteller Sofie (6) og avviser journalistens spørsmål om det er en park som står på planen.

De andre var imidlertid ikke helt sikker på hva som skulle konstrueres, men at de liker å bygge med Lego var det ingen tvil om.

– Jeg får ikke alltid helt til, men jeg liker å bygge med Lego. Jeg skal bruke fantasien, forteller Tobias (4).