– Et veldig sterkt møte

Sandra Borch får i kveldens «Haterne» på TV2 konfrontert en mann som har trakassert henne i flere år.

STERKT MØTE: Sandra Borch syns til tider synd på mannen som ble konfrontert.  

nyheter

Søndag er det premiere på TV2-programmet «Haterne». I programmet blir man med flere profilerte personer som har opplevd å bli trakassert på nett når de konfronterer mobberne ansikt til ansikt.

Synes synd på ham

I første episode møter man Senterparti-politikeren Sandra Borch som konfronterer en mann som har trakassert henne i flere år. Mannen har skrevet en rekke meldinger til henne, hovedsakelig på sosiale medier, med grove sexistiske kommentarer.

– Det var et veldig sterkt møte, men jeg er glad for at jeg endte opp med å være med i programmet. Jeg fikk et inntrykk av at han var oppriktig lei seg da vi sto ansikt til ansikt, sier Borch til iTromsø.

– Jeg synes til tider synd på ham, legger hun til.

– En kamp vi må kjempe

Borch har tidligere vært åpen om trakassering og mobbing på nett, og har blant annet anmeldt flere forhold.

– Det er vanlig at folk ikke tenker seg om før de skriver ting på nett. Jeg ser at det er en trend der ute som gjør at dette blir akseptert. Det er et stort problem, og det er noe man må ta tak i. Det er en kamp vi må kjempe, sier hun.

Psykolog

Senterparti-politikeren forklarer at programmet kun viser en brøkdel av all hetsingen hun opplever hver dag og at hun fortsatt mottar drapstrusler.

– Jeg har et apparat rundt meg i partiet. Jeg blir mentalt forberedt på det jeg møter. Det er det ikke alle som har. Likevel blir jeg påvirket. Jeg er redd for at drapstruslene er reelle. Jeg har gått til psykolog og mental trening for å håndtere denne typen personangrep, sier hun.

Borch roser TV2 som våger å utfordre «nettrollene».

– Dette programmet er veldig bra. Man ser at personer ikke er like tøffe når man treffer dem ansikt til ansikt, sier hun.