Ingvald Olsen: – Viktig å delta

På Mortensnes skole sto bøssebærere i kø for å hente bøssene sine. Blant dem var Jens Ingvald Olsen (Rødt).
nyheter

Søndag ettermiddag sto årets bøssebærere for TV-aksjonen klare for å ta bøssene fatt og samle inn penger til Regnskogfondet. I Tromsø kommune var det over 630 bøssebærere som skulle gå fra hus til hus rundt i kommunen. Blant dem var byråd for finans, Jens Ingvald Olsen (Rødt). Og det var ikke for første gang.

– Jeg har vært bøssebærer hvert eneste år i flere år. Jeg synes det er viktig å delta. Og så er jo dugnadsjobbing en god norsk tradisjon, sier Olsen.

– Flere unge

En ting han har merket, er at været har mye å si på givergleden.

– Man merker forskjellen på når det er fint og dårlig vær. Slik som nå, når det er surt og kaldt høstvær, er folk oftere hjemme. Når det er fint vær, er folk ute på tur. Så dårlig vær er det beste for innsamlingen, sier Olsen.

Han var en av mange som møtte opp på Mortensnes skole for å hente sin bøsse søndag ettermiddag.

– Det er mange forskjellige mennesker som er med på dette. Jeg har et inntrykk av at flere unge er engasjert, sier politikeren.

Tradisjon

Jens Ingvald Olsen og Bengt Appelbom har gått sammen som bøssebærere i flere år. For dem har det blitt en tradisjon.

– Vi bruker alltid å snakke om at vinteren nærmer seg, men i år er det lite snø, sier Appelbom og ler.

– Og så treffer vi alltid de samme folkene her år etter år, legger Olsen til.

– Gode forutsetninger

I fjor ble det samlet inn totalt 3,1 millioner kroner i Tromsø til TV-aksjonen, og bøssebærerne sto alene for 1,468 millioner kroner. Søndag ettermiddag var det for tidlig å si hvor mye som har blitt samlet inn til årets TV-aksjon, men byaksjonskoordinatoren hadde god tro.

– Vi har gode forutsetninger for å slå fjorårets sum. Vi har vært flinke til å rekruttere bøssebærere og fordele dem ut over hele kommunen. Det viktigste for oss er at vi klarer å besøke alle hus. Hovedmålet vårt er at alle skal delta, sier Olsen.