Storbykampen i TV-aksjonen

Tromsø kniver i toppen

Så langt har Tromsø samlet inn 2 539 669 millioner kroner til årets TV-aksjon.

TV-aksjonen er i gang søndag.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

nyheter

Bare Sandnes og Kristiansand slår Tromsø med henholdsvis 26,37 kroner per innbygger og 23,98 kroner per innbygger i storbykampen.

Tromsø ligger foreløpig på en tredjeplass med 21,72 kroner per innbygger.

Foreløpig har Tromsø samlet inn 1 781 696 millioner kroner, men siden bøssene blir talt opp nå endrer tallet seg stadig.

Ligger godt an

I rangeringen etter totalbeløpet ligger Tromsø på førsteplass i fylket, nasjonalt ligger vi på åttendeplass.

I rangeringen etter bidrag per innbygger ligger vi på 15. plass i fylket basert på innbyggertall, og nasjonalt på 225. plass basert på innbyggertall.

Under næringslivsstafetten ble det samlet inn 501.726 kroner til TV-aksjonen mandag, og 27.600 kroner av ungdomspartiene fredag.

- Så langt har vi slått næringsbidraget fra i fjor. Tromsø ligger foreløpig godt an, sier Eskild Johansen, fylkesleder for TV-aksjonen i Troms og Finnmark.

Dagens største bidrag er fra Rema 1000 på Stakkevollveien på 12.000 kroner.

Enormt samarbeid

TV-aksjonsleder i Troms og Finnmark, Eskild Johansen, forteller om enorm mobilisering i forkant av årets TV-aksjon.

– Vi håper nå at vi klarer å hente inn 12 millioner fra Troms og Finnmark slik at vi kan beskytte Yanomami-territoriet i 5 år, sier Johansen i en pressemelding.

Fjorårets resultat for Troms og Finnmark var 11,3 millioner kroner. I år håper TV-aksjonsleder for Troms og Finnmark at resultatet blir opp mot 12 millioner. Troms og Finnmark vil da kunne forsvare et territorium på størrelse med Troms og Finnmark i opp mot fem år.

Hammerfest mobiliserte i går næringslivet til giverdugnad for TV-aksjonen, og topper nå statistikken i Nord-Norge, for de største kommunene, før søndagens bøssebæreraksjon.

Mens Hammerfest leder an blant de 10 største kommunene i Nord-Norge, er det Tromsø og Alta som leder duellen over de 5 største byene i Nord-Norge.