Banken tror 100 vil søke om sluttpakke

Om 14 dager åpner Sparebanken Nord-Norge opp for at ansatte kan søke på sluttpakke. De tror fortsatt at 100 vil takke ja.
nyheter

22. september ble det klart at 100 ansatte ved Sparebanken Nord-Norge må gå. Dette skjer som følge av en økt digitalisering innen finansbransjen og bruken av mobilbank og nettbank øker sterkt. Konsekvensen av dette er blant annet overtallighet i Sparebanken Nord-Norge.

– Spenning

Ledelsen tilbyr altså frivillige sluttpakker og om to uker kan de ansatte søke om dette.

– De har hatt samtale med ansatte og det har blitt tatt rolig imot. Det har ligget i kortene at noe skulle skje. Det er litt spenning blant de ansatte, fordi enkelte lurer på hva de skal gjøre og eventuelt mulighetene de har dersom de velger å takke ja til sluttpakken, sier hovedtillitsvalgt Vivi Ann Pedersen i Sparebanken Nord-Norge.

Jan-Frode Janson, konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, har tidligere poengtert at sluttpakkene er rause. Den beregnes ut fra to kriterier; alder og ansiennitet. Får man får man full uttelling på begge kriteriene, kan man ende opp med en sluttpakke på to år.

– Det er flere som oppfatter dette som en raus sluttpakke, men det er jo noe hver enkelt må ta stilling til og tenke over sin egen situasjon, sier Pedersen.

Tror de vil lykkes

Janson har hele tiden antatt at de skal løse nedbemanningen med frivillige sluttpakker. Dette er noe han fortatt har tro på.

– Prosessen har vært ryddig og grei. Jeg tror vi vil få inn 100 søknader på pakkene. Søknadsperioden varer fram til slutten av november. Før dette har vi ikke noen konkrete tall over hvor mange som vil søke, sier Janson.

– Jeg tror vi kommer til å lykkes med sluttpakkene. Hvis ikke blir det nok andre tiltak, men det har jeg ikke tenkt over enda, sier Vivi Ann Pedersen.