Farget Kongsbakken rosa

I kampen mot brystkreft kledde elevene på Kongsbakken videregående skole seg i rosa plagg.

For å sette søkelyset på brystkreftsaken valgte elevene ved Kongsbakken VGS å ikle seg rosa klær. Se video!

ENSFARGET: Elevene på Kongsbakken videregående skole hadde kledd seg i rosa for å støtte kampen mot brystkreft.  Foto: Trond Tomassen

ARRANGØRER: Klara Marie Borud (18), Helge Sandbakken (18) og Sara Ravna (18) sto bak arrangementet på Kongsbakken. 

TALTE: Mia Ingebrigtsen (29) snakket om sin tid som kreftpasient. 

KJOLE: Lasse Eriksen Bjørn (18) hadde gravd i morens klesskap for å finne noe rosa å ha på seg. 

nyheter

Mandag hadde Kongsbakken-elevene sin rosa temadag hvor formålet var å kle seg i rosa for å støtte kampen mot brystkreft.

– Vi ønsker å skape bevissthet rundt dette temaet. Det ligger mye jobb i det, og folk må bli klar over hvor stort dette problemet egentlig er, sier arrangør av temadagen, Sara Ravna (18).

– Hva kan dere gjøre for å støtte kampen mot brystkreft?

– I mars skal vi være bøssebærere for Krafttak mot kreft. I tillegg er det viktig at vi viser støtte og er klar over hva som skjer.

Les også: Uhelbredelig kreft er tema for årets Rosa sløyfe-aksjon

Foredrag

Høydepunktet på Kongsbakken var da Mia Ingebrigtsen (29) holdt foredrag om sin tid som kreftpasient. Hun fikk diagnosen brystkreft i fjor og ble nødt til å operere bort det ene brystet.

– Det er kjempeflott at Kongsbakken-elevene bryr seg, er engasjerte seg og gir alt. De viser hvor mye dette betyr for dem. Jeg regner med at de som bærer en rosa sløyfe av andre grunner, setter veldig stor pris på dette.

Ingebrigtsen kan ikke understreke hvor viktig det er å støtte kreftforskningen.

– Vi har kommet langt, men vi kan komme lenger. Det er veldig mange bivirkninger inne i bildet også. Bare nå da jeg skulle holde foredrag, var det ting jeg glemte å si, og det er bare én bivirkning av den behandlingen jeg fikk. Jeg håper at man skal kunne slippe det meste av bivirkningene i fremtiden, samt at de som må leve med kreften får et lengre liv.

Les også: Selger armbånd til inntekt for Kreftforeningen

Kreativt

Rosa er nok ikke fargen som er øverst på motelisten blant Kongsbakken-elevene. Likevel har ungdommene vært kreative i valg av klesplagg.

En av dem var Lasse Eriksen Bjørn (18) som hadde tatt på seg morens kjole.

– Jeg fant den i klesskapet til mamma. Jeg grublet i ti minutter om jeg skulle bruke den eller ikke, men jeg hadde ikke noe annet rosa å ha på meg, forteller Bjørn som har fått gode tilbakemeldinger på klesvalget.

Arrangør Klara Marie Borud er fornøyd med engasjementet.

– Det er veldig artig at folk bryr seg såpass mye at de ikke tenker over hva de har på seg.