– I forbindelse med teaterets tiårsjubileum ønsker vi å arrangere temakvelder hvor vi tar for oss prosessen fram til nytt hus, noe som var en langvarig affære, siden det var mange forslag på hvor og hvordan og så videre, sier Heidi Beate Lekang, informasjonssjef for Hålogaland Teater.

Verdt å feire

Det blir arrangert temakvelder 20. og 27. oktober, og de fokuserer begge på bygget, men med forskjellig perspektiv. 20. oktober ser man på veien til nytt bygg og den lange prosessen, og 27. oktober vil det bli fokus på selve arkitekturen og byggets plassering i byen.

– Vi vil ønske folk hjertelig velkommen. Vi er veldig glade for å ha disse temakveldene for å vise hvordan vi har kommet hit vi er i dag. Det er en bursdag vi synes det er verdt å feire, sier Lekang.

Kostymesalg

Den offisielle bursdagen er 5. november, og det vil bli flere markeringer fram mot denne datoen. Blant annet omvisning med teatersjefen og kostymesalg. Teateret ønsker alle interesserte velkommen til temakveldene, som har gratis inngang.

– Det er for publikum og folk som er interessert i historien til Hålogaland Teater, samtidig som det er relevant for dem som er interessert i byplanlegging, forteller informasjonssjefen.