Nå har politiet henlagt saken. Ifølge leder i fellesrådet, Knut Skjærgård, var utspillet både overraskende og ikke minst beklagelig.

Frarådet

I en kommentar sier Skjærgård at han ble kjent med saken tidligere i høst. Da frarådet han kirkevergen mot å gå videre med forholdet.

– Jeg lot blant annet strafferettseksperter på mitt advokatkontor gå gjennom grunnlaget for anmeldelsen. I likhet med meg konkluderte også mine kolleger med at det ikke var snakk om et straffbart forhold.

Ikke bemyndiget

– I beste fall snakket vi om en misforståelse. Det var ikke noe ekstraordinært ved hendelsen som lå bak – fordi det som skjedde har vært praksis i fellesrådet i alle år. Derfor kunne jeg ikke i min villeste fantasi tro at kirkevergen skulle gå videre med saken, sier Skjærgård som karakteriserer anmeldelsen som lite passende.

Han understreker dessuten at Stang Meløe ikke hadde myndighet til å levere inn anmeldelsen. Det er han, som fellesrådets leder, som har slik myndighet.

«Min plikt

Kristin Stang Meløe, som nå jobber som prest, sier at hun leverte inn dokumentene på kriminalvakta 19. september – knappe to uker før hun formelt trakk seg tilbake:

– Som daglig leder er det min plikt å gripe fatt i forhold som kan minne om uregelmessigheter i organisasjonen. I en offentlig virksomhet er det nulltoleranse for mislighold, noe jeg mente var tilfelle i den aktuelle saken.

Politiets vurdering

Kristin Stang Meløe ønsker ikke å kommentere om det bevismaterialet hun fremla var godt nok eller ikke.

– Jeg har dokumentert et saksforhold. Når politiet vurderer saken dit hen at den henlegges, er det en avgjørelse jeg må akseptere, sier eks-kirkevergen samtidig som hun avviser at det lå personlige forhold bak anmeldelsen.

Avviser saken

iTromsø har kontaktet vedkommende som ble politianmeldt av sin tidligere sjef. Han sier at han er sjokkert over handlingen samtidig som han avviser påstandene om bedrageri. Ut over det ønsker han ikke å utdype saken nærmere.