Luksusvarehus vil til Tromsø

Dersom alt går etter planen, åpner luksusvarehuset Høyer butikk i Tromsø i august til neste år.
nyheter

– Vi ønsker å starte butikk i Tromsø og er i forhandlinger. Foreløpig er det imidlertid ingenting konkret, sier Ørnulf Høyer, styreleder, gründer og eier av Høyer Gruppen.

Høyer selger moteklær fra kjente designere som Malene Birger og Michael Kors til både dame og herre.

Lang leveringstid

Luksusvarekjeden ble etablert av Ørnulf Høyer i 2004 og består i dag av totalt 24 butikker rundt omkring i landet. Den foreløpig nordligste butikken ligger i Steinkjer, men 12. november åpner Høyer butikk også i Bodø. Planen er å utvide kjeden med en butikk i Tromsø også, forhåpentlig allerede til neste år.

– Vi ser på tre forskjellige muligheter i Tromsø. Tidsperspektivet her er imidlertid helt sentralt. For å få de beste varepakkene må vi bestille et halvt år i forveien. Dersom vi skal signere en leieavtale, betyr det at vi ikke kan være på plass før til august neste år. Dermed blir det fort litt forhandlinger fram og tilbake, forklarer Høyer.

Les også: – Vi lever i beste velgående

Trolig sentrum

Han er klar på at kjeden ser etter et forholdsvis stort lokale og at sentrum er å foretrekke.

– Lokalet i Tromsø må være på minst 400 kvadratmeter. Jekta er en mulighet, der har vi vært og sett på lokaler, men sentrum er nok mest aktuelt, avslører Ørnulf Høyer.

Ifølge gründeren er det flere steder i sentrum som er av interesse, deriblant de tomme lokalene i Storgata, som fram til midten av juni huset Vero Moda og Jack & Jones.

– Vi har vært i kontakt med gårdeieren der, så det er helt klart et alternativ. Lokalene der er kjempebra. Ellers vet vi at flere sentrumslokaler kommer til å bli ledige i nær fremtid, påpeker Høyer.

Les også: Nå legger denne sentrumsbutikken ned

Ordknapp

Gunnar Wilhelmsen, som eier bygningen som tidligere huset Vero Moda og Jack & Jones, håper å ha nye leietakere på plass så snart som mulig.

– I løpet av en måneds tid håper jeg at en ny avtale er klar, sier han.

Om dette blir Høyer eller ikke, ønsker ikke Wilhelmsen å kommentere.

– Jeg har fått flere forespørsler, og det er flere interessenter, det er alt jeg vil si nå.