Sekund for sekund legges daglig til animasjonsfilmen som skapes i produksjonslokalene til Fabelfjord i nordbyen. Animatører i Tromsø, Oslo og Australia gir liv til Endre Lund Eriksens fantasifulle monstre som er kjent gjennom bøker, pedagogisk materiell, musikk, lydbøker, leker, spill og apper.

Ambisiøst mål

Filmskaperne vil at det endelige resultatet skal bli best mulig og starter nå en folkefinansieringskampanje, også kalt crowdfunding. Målet er å kunne finansiere arbeidet med å få de siste animasjonsdetaljene på plass.

– Folk kan bidra med alt fra 100 til 10.000 kroner. Vi har satt oss som mål å få inn 200.000 kroner. Det er ambisiøst, men vi håper å klare det. «Dunderly» har en stor fanskare som vi tror venter på å se monstrene på filmlerretet, sier produsent Merete Korsberg Dalsbø i Fabelfjord AS.

Kampanjen vil foregå i en måned fremover. Pengene som kommer inn skal brukes til å gjøre sluttresultatet så lekkert og detaljrikt som mulig. Pels er stikkordet.

Monsterunivers

– Vi kaller det en «pelskampanje», for å finansiere pels og hår til de tre monstrene i filmen. Pels og hår er veldig tidkrevende arbeid og pengene bidrar til å finjustere og øke detaljnivået i filmen. Jo mer vi får inn, jo finere blir filmen seende ut, sier hun.

Animasjonsfilmen «Dunder» tar utgangspunkt i forfatter Endre Lund Eriksens monsterunivers «Dunderly». Det ligger en svært møysommelig og tålmodig arbeidsprosess bak det endelige resultatet.

– Filmen blir på litt over åtte minutter. Vi teller sekunder med arbeidet vi gjør. Vi regner at hver animatør klarer å ferdigstille tre sekunder karakteranimasjon om dagen, sier Korsberg.

Forsmak på langfilm

Alle som bidrar, med stort eller lite beløp, får en gjenytelse fra filmselskapet. Det kan være alt fra et kvalitetsfoto fra filmen til en originaltegning av et monster eller forfatterbesøk.

– Vi håper for eksempel at et firma kan støtte oss med et større pengebeløp. Da kan vi lage i stand en monsterfest for barn, med opplesning, tegnestund og filmvisning, sier Endre Lund Eriksen.

Han håper kortfilmen «Dunder» på sikt kan bane vei for en helaftens animasjonsfilm om «Dunderly»-figurene, og håper en slik produksjon kan springe ut av filmmiljøet i Tromsø. Kortfilmen har et budsjett på 1,7 millioner kroner, før kampanjen med folkefinansiering har startet.

– Vi har satt oss høye ambisjoner for selskapet og monsteruniverset. Dette er første steget til en langfilm, som er et mye større og mer ambisiøst prosjekt. «Dunder» står på egne bein, og er en forsmak på hva en langfilm kan bli, sier Eriksen.