I dag åpnet det en ny butikk på kjøpesenteret. Butikken heter «Musikkverden» og eies av Stine Wilsgård (39). Det er en spesialbutikk som skal selge instrumenter og tilbehør.

– Jeg er utdannet innen musikk og drev mye med det i mine yngre dager. Nå har jeg jobbet i næringslivet de siste årene, men jeg har et ønske om å ta fram den delen av meg igjen. Det blir fantastisk å kunne holde på med deg jeg liker og i tillegg drive butikk, sier Wilsgård.

Opplevelse

Det er ikke mange uker siden hun fikk ideen om å starte opp og prosessen har gått veldig fort, forklarer hun.

– Jeg ønsker å skape et miljø der folk kan komme innom å prøve instrumentene, høre på musikk og gi dem en opplevelse, sier hun.

Vil nå de yngste

«Musikkverden» har flyttet inn i de gamle Posten-lokalene, rett ved HiFi-klubben. Wilsgård forklarer at hun har et mål om å nå de yngste som ønsker å lære om instrumenter.

– Internett er en konkurrent for meg, men det er også sosiale medier. Vi ser at barn og ungdom bruker mye tid på sistnevnte, mer enn de kanskje bruker på å lære og spille instrumenter. Man har muligheter til å kjøpe instrumenter på nett, men det kan ikke måle seg med å gå inn i en butikk der man kan prøve instrumentene, sier hun.

Intimkonserter

I lokalene vil hun også bygge en scene hvor det blir mulighet for å arrangere intimkonserter.

– Jeg vil at det skal være en artig sted for barn og ungdom, men også for voksne. Musikkmiljøet i Tromsø er veldig bra, men jeg har troa på at vi har mer å gå på, sier hun.

Stolt

Kjøpesenteret har gjennomført en markedsundersøkelse på hva kundene savner. Musikkinstrumenter var en av tingene som var nevnt.

– Jeg er veldig glad for å få en slik type butikk inn. Kundene våre har savnet og etterspurt det. Vi er stolte over at det er lokale folk som tør å satse på dette. Denne type butikk vil tilføre Jekta noe nytt og øker mangfoldet vårt, sier senterleder ved Jekta, Laila Myrvang.

SATSER: Stine Wilsgård åpner «Musikkverden» på Jekta i begynnelsen av november. Butikken skal selge instrumenter og tilbehør, men Wilsgård håper også at det blir en arena for unge som har et ønske om å lære å spille instrument. Foto: Kjetil Hanssen