Små hunder får egen tid i hundeparken

Nå kan små hunder som veier under ti kilo boltre seg i hundeparken på Charlottenlund for seg selv.

FORNØYD: Tanita Lien og hunden Fiffi synes det var flott med egen tid for små hunder i hundeparken. Her sammen med rådgiver for byutvikling, Henriette Robertsen, som holder morens hund Lita. 

HUNDEPARK: Flere møtte opp med hundene i timene for hunder under ti kilo. Alle foto: Nora Lervik  Foto: Nora Lervik

nyheter

– Når parken ble åpnet var det mange som følte behov for at de små hundene skulle få egen tid i hundeparken. Vi så behovet fordi mange følte seg litt utrygge med de små hundene. I og med at dette er et sted for lek ønsker vi i første omgang å teste ut egen tid for de små, og se an behovet. De aller fleste hunder er godt oppdratt, men man kan føle seg usikker likevel, sier Henriette Robertsen, rådgiver for byutvikling.

Håper på flere

Tidspunktene for hunder under ti kilo er satt til onsdag fra 18.00 til 20.00 og lørdag fra 15.00 til 17.00.

– Tidspunktene passer kanskje ikke for alle, men dette er en test. Så vi får prøve oss fram og se hvordan det går. Dette er den første gangen, og mange har møtt opp, så det er masse liv, sier Robertsen.

Foreløpig er parken uten lys, noe som var litt kjedelig for de små hundene.

– Bydrift jobber med å få lys i parken, så jeg regner med at det vil bli lys i løpet av en ukes tid, forteller hun.

Foreløpig er hundeparken på Charlottenlund den eneste i Tromsø, men forhåpentlig kommer det flere etter hvert.

– Det er veldig mange som ønsker seg hundeparker, men da er utfordringen å finne egnet areal. Jeg vil tro det kommer flere, og da kanskje forskjellige type parker. Det er en ganske enkel tilrettelegging, det er oppsett av gjerder og lys som koster, sier Robertsen.

Bra sosialisering

Blant dem som benyttet seg av tilbudet var Tanita Lien, som hadde med seg hundene Fiffi, Lita og Daisy.

– Tilbudet er kjempefint, det kunne ikke blitt bedre. Man slipper å være redd når hundene springer rundt, det er særlig fint for meg som har tre små hunder. Jeg skulle ønske det kom lys snart, det er det eneste jeg kan klage på, sier Lien.

Hun tror det er positivt med egne tidspunkt for små hunder.

– De blir veldig avslappet av å være med noen på sin størrelse. Slike samlingspunkt gir veldig bra sosialisering for hundene. Jeg kan være litt redd for de når de skal møte store hunder i det daglige, så det er veldig fint at de kan møte sin egen størrelse og gå rundt fritt her i parken, forteller Lien.