Arrangerer skirenn for å hjelpe flyktningbarn

Tre studenter skal i vinter starte opp familiearrangementet Nordlysrennet. Målet er å hjelpe barn på flukt.

FOR VELDEDIGHET: Anne-Karoline Solbakk Pedersen (til venstre), Aleksander Olén Knygh og Aida Khorami er initiativtakerne bak Nordlysrennet – «Vinterens mest samvittighetsfulle eventyr». Foto: Privat 

nyheter

iTromsø møter tre oppglødde initiativtakere på kafé i sentrum. Studentene Aida Khorami, Aleksander Olén Knygh og Anne-Karoline Solbakk Pedersen står bak idéen til skirennet, som har undertittelen «Vinterens mest samvittighetsfulle eventyr».

Når flyktningkatastrofen i Syria i høst eskalerte, fikk den engasjerte trioen lyst til å bidra med hjelp for barn på flukt, i form av å opprette et positivt arrangement som kunne bidra med økonomisk støtte.

LES OGSÅ: Håper grenseløs dag gir nye lagkamerater

Foreldre og barn

De tre hjelpelystne planlegger å gjøre Nordlysrennet, der inntektene vil gå uavkortet til Redd Barnas arbeid for barn på flukt, til langt mere enn et skirenn.

– Vi vil øke bevisstheten til norske barn rundt faktumet at mange barn i andre deler av verden må flykte fra problemer vi ikke opplever her, sier Khorami.

Men det er ikke kun barn som kan delta.

– Nordlysrennet ønsker seg deltakere i alle aldre, og vi ønsker at dette skal bli et familiearrangement der foreldre og barn deltar sammen, sier Pedersen.

– I tillegg til selve rennet, håper vi å få stand en akebakke og skiorientering, og alle de minste vil få en diplom. Det vil bli utdeling av premier samt appeller.

FÅ SISTE NYTT - FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Årlig arrangement?

De presiserer at prosjektet fortsatt er i planleggingsfasen, og alle som vil hjelpe til, kan ta kontakt via Nordlysrennets facebook- og instagramkonto.

– Vi har kontaktet kommunen i dag, for å ordne en lokalitet på Tromsøya. Vi skal også registrere oss i Brønnøysundregistrene, slik at vi får et organisasjonsnummer, og dermed kan motta sponsing fra næringslivet og andre.

Arrangementet skal gå av stabelen i februar eller mars, og de engasjerte studentene håper at Nordlysrennet, kan bli et fast årlig arrangement.

– Året etter kan det være en annen veldedig organisasjon som vi velger å støtte. Vi får håpe at barn på flukt ikke er like aktuelt om et år, som det er nå.

LES OGSÅ: Planlegger for snøproduksjon

Glade for alle bidrag

Leder for Redd Barna region nord, Camilla Berntzen, setter pris på initiativet. Hun understreker at det er privatpersoner uten noen formelle bånd til Redd Barna, som står bak både idéen og gjennomføringen av Nordlysrennet.

– Vi er glade for alle bidrag, og vi får en god del slike henvendelser, sier Berntzen.

Hun forteller at den pågående flyktningkrisen åpenbart har gjort et såpass kraftig inntrykk på mange, at flere enn normalt vil bidra med økonomisk støtte.

– Spesielt gledelig er det at så mange barn og unge vil hjelpe. Nylig ble vi kontaktet av en jente, som ville ha donasjoner til oss, i stedet for gaver til sin egen 7-årsdag. Hun endte opp med å samle inn langt mer enn de 1.500 kronene hun hadde satt seg som mål.