Ber folk reise kollektivt

Mange av iTromsøs lesere kan fortelle om stillestående køer og frustrasjon i forbindelse med stengingen av Tromsøysundtunnelen.
nyheter

Det foregår veiarbeid på flere av Tromsøs høyt trafikkerte veier. Blant annet på Stakkevollveien, i Kroken og på Mellomveien. Den som er til størst frustrasjon for bilkjørerne er Tromsøysundtunnelen.

Tunnelens ene løp er stengt, og det er bare én kjøreretning åpen til en hver tid. iTromsø har tidligere omtalt flere livsfarlige hendelser der bilister har kjørt mot kjøreretningen.

Les også: Her blir bilistene stoppet i rushtiden

For sikkerhet

Prosjektleder i investeringsseksjonen hos Statens vegvesen, Eirin-Anne Blix, forteller at de følger med trafikken i Tromsøysundtunnelen fortløpende.

– Vi har snevret inn kjørebanen for at det skal bli vanskeligere å ta feil. Vi må gjøre jobben, og vi må se på sikkerheten, sier hun.

Ifølge Blix observerer Vegvesenet hele tiden om skiltingen og oppmerkingen virker.

– Dette er for å prøve å stoppe de som kjører feil.

Les også: Her mister rekordmange lappen

Reis kollektivt

Blix forteller at de stadig får spørsmål om hvorfor de ikke bare har satt opp et skille i det ene løpet, sånn at biler kan kjøre begge veier.

– Vi har gjort risikovurderinger med transportnæringa, uttrykkningsetatene og kjøreskoler. Det er rett og slett for smalt for to møtende kjøretøy, sier hun.

Hun forstår at trafikkaoset er et hett tema.

– Og det vil det nok være fremover. Men vi er nødt til å rehabilitere tunnelen, sånn er det bare.

For å redusere kaoset i trafikken anbefaler Vegvesenet å reise kollektivt.

– Reis kollektivt i så stor grad det lar seg gjøre, sier Blix.