Dyrisk butikkåpning på Langnes

Lasse (15) feiret med kake

Arapapegøyen Lasse innviet sitt nye hjem med marsipankake da Tromsø dyrebutikk åpnet fredag.
nyheter

– Både jeg og Lasse er med på flyttelasset fra butikken på Pyramiden, sier butikkmedarbeider Katrine Aronsen mens hun mater arapapegøyen Lasse (15) med marsipankake.

Ifølge daglig leder og innehaver Lisa Johansen (34) har papegøyen blitt som en maskot.

– Her får han mye oppmerksomhet ettersom det er masse folk i butikken hele dagen og han ikke sitter inne i noe bur. Når det nærmer seg stengetid sier han imidlertid «god natt» og er klar for å sove, forklarer Johansen.

LES OGSÅ: Nå får Jekta-kundene det de har etterspurt

– Er vi for treg med å svare når telefonen i butikken ringer, er det til slutt Lasse som sier «hallo», forteller Aronsen lattermildt.

Kø utenfor lokalet

Fredag formiddag åpnet Johansen Tromsø dyrebutikk i Karlsøyveien 18 på Langnes, bare noen steinkast unna K1 og Langnes.

– Det har vært masse folk her så langt i dag. Allerede da vi åpnet sto det 25 stykker i kø utenfor, forklarer hun.

Etter å ha drevet butikkene til Tropehagen Zoo på Pyramiden og Jekta i flere år, har Johansen nå realisert drømmen om å starte opp sin egne, uavhengige dyrebutikk.

– Dette er noe jeg har hatt lyst til en god stund. Etter så mange år i butikkjede, med begrensningene det medfører, er det godt å være i gang, medgir hun.

LES OGSÅ: Luksusvarehus vil til Tromsø

Åpningen av hennes «baby» kom i grevens tid, ettersom en annen forløsning snart står for tur for 34-åringen.

– Det er bare fire uker igjen til termin, så det var i siste liten at vi ble ferdig med alt til åpningen. Det har vært mye arbeid med å flytte ut av to butikker, forteller høygravide Johansen.

Stamkunder

En av dem som hadde tatt turen til butikkåpningen fredag var Tone-Lise Stenhaug og hennes tre kinesiske nakenhunder, Nelly (4), Enya (6) og Villemo (10 md.).

– Vi brukte å handle hos Lisa da hun jobbet på Tropehagen Zoo, så da kommer vi hit nå som hun har åpnet ny butikk, forklarer Stenhaug, som blant annet var på utkikk etter fôr til sine firbeinte venner.

Nettopp det at Johansen har bygd opp gode kundeforhold gjennom flere år, tror hun vil være med på å skape et solid kundegrunnlag nå som hun har åpnet for seg selv.

– I og med at vi er en faghandel og har et forhold til kundene, tror jeg mange vil handle hos oss, selv om vi nå ikke er en del av Tropehagen Zoo-kjeden, forteller 34-åringen.

LES OGSÅ: Her skal Tesla etablere seg

Johansen håper og tror at det ikke vil være en hindring at butikken verken holder til i sentrum eller på et av byens kjøpesenter.

– Vi ligger litt bortgjemt til, men vi har satt opp skilt nede vei veien, i tillegg til at vi har vært aktive med annonsering og på Facebook. Forhåpentligvis sprer informasjonen seg blant folk fort. Det fine med å holde til her er at det er lett for folk som skal kjøpe store ting, som for eksempel sekker med mat eller hundebur, å bære det rett ut i bilen. Dessuten er folks kjæledyr også velkommen inn i butikken, påpeker Johansen.