Snart innflyttingsklart etter hyperrask renovering

9. april overtok Totalrenovering den gamle politistasjonen. Allerede 10. desember flytter Nav inn i de ferdigoppussede lokalene.

SNART FERDIG: Totalrenovering skal etter planen være ferdig med renoveringen av den gamle politistasjonen 1. desember.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Det har vært en hektisk og komplisert byggeprosess som nå nærmer seg slutten, sier Ronny Lilleng, prosjektleder i Totalrenovering.

600 tonn riveavfall

Entreprenørfirmaet overtok den gamle politistasjonen etter politiet 9. april i år. Siden den tid har det gått slag i slag.

– Da vi overtok bygget sto det fortsatt igjen kontormøbler, skap og slikt. Vi brukte derfor først tid på å få solgt unna dette før vi kunne gå i gang med renovasjonsarbeidet. Det innebar blant annet å rive 600 tonn med riveavfall som ble båret ut av bygget, forteller Lilleng.

Foreløpig ligger Totalrenovering an til å bli ferdig i tide.

LES OGSÅ: Disse skal flytte inn i den gamle politistasjonen

– Så langt er vi i rute. Planen er at vi skal være ferdig til 1. desember, så overtar Nav lokalet 10. desember. Vi snakker om en ganske effektiv prosess, påpeker prosjektlederen.

Selv om Totalrenovering ser ut til å unngå forsinkelser, betyr det ikke at arbeidet bare har gått på skinner.

– Det har vært noen logistikkutfordringer. Blant annet har vi vært uten heis store deler av tiden. Dessuten tok det lengre tid enn planlagt å rive resepsjonsområdet, da det var stålplater i veggene, forteller Lilleng.

Beholder søylene

Prosjektlederen kan fortelle at de har foretatt noen endringer i bygget. Blant annet har de bygd om heissystemet fra to til én heis.

– Men hovedstrukturen blir bevart, så folk vil kjenne igjen bygget når Nav overtar. Vi beholder hovedtrappeløpet slik det er, samt de karakteristiske søylene. Noen av dem har vi imidlertid malt, blant annet fordi det da blir lettere å holde dem ren, påpeker Lilleng.

Når Totalrenovering er ferdig med arbeidet i den gamle politistasjonen, har de pusset opp til sammen 6.000 kvadratmeter.

LES OGSÅ: - Et veldig spennende bygg

– På det meste har det vært 50 mennesker i sving her. Det har vært en veldig interessant jobb, så jeg tror det blir spennende for Nav å ta lokalene i bruk. Særlig siden de nå får samlet seg på én plass, i stede for å ha kontorer spredt over flere steder i byen, sier prosjektlederen.

Daglig leder Bård Sverdrup forteller at det har vært kostbart å pusse opp bygget.

- Det kostet oss like mye å pusse opp bygningen, som å kjøpe bygget, sier Sverdrup.

Det vil si at renoveringen har kostet rundt 71 millioner kroner.