Disse kattungene ble funnet dumpet i en plastpose i fjæra

For to uker siden ble disse kattungene funnet i en plastpose i vannkanten i fjæra i Lofoten. Nå har de fått et trygt hjem i Tromsø.

DUMPET I FJÆRA: Fire av de seks 4–5 uker gamle kattungene overlevde å bli dumpet i en plastpose i fjæresteinene. De blir nå tatt hånd om i Tromsø.   Foto: Elisabeth Engen/Dyrebeskyttelsen Norge

HAR DET GODT: De fire kattungene har nå fått seg et nytt hjem i Tromsø.  Foto: Cecelia Broadridge/Dyrebeskyttelsen Norge

NY KATTEMOR: De fire kattungene, som overlevde å bli dumpet i sjøen, får nå mat og omsorg hos sin nye kattemor.  Foto: Cecelia Broadridge/Dyrebeskyttelsen Norge

nyheter

Det var for to uker siden at seks kattunger ble funnet i en plastpose i vannkanten i fjæra i Lofoten. To av dem var døde da de ble funnet, men fire overlevde. De ble anslått til å være 4–5 uker gamle.

LES OGSÅ: Pus søker matmor

Har fått ny kattemor

Søndag kveld kom de fire kattungene til Tromsø, hvor kattemoren Blue Belle tok til seg de små kattungene. Dyrebeskyttelsen skriver på sine Facebook-sider at de tre røde kattungene er gutter, mens den svarte og hvite er ei jente.

De har fått navnene Truls, Trøfti, Tordenskjold og Tequila.

– Det går fint med kattene nå og Blue Belle har tatt de til seg. De får den nødvendige opplæringen de trenger der av ei kattemor, og får nødvendig kattemelk, forteller Susanne Langvad, styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø.

LES OGSÅ: Kaninboom i Tromsø

Stort engasjement

Saken fikk stor oppmerksomhet på Facebook-sidene til Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø og Lofoten. Et av Facebook-innleggene hvor Dyrebeskyttelsen ber om tips, har fått flere hundre delinger.

Men de vet ennå ikke hvordan de små nøstene havnet i plastposen i fjæresteinene.

– Så vidt jeg vet har vi ikke fått inn noen tips, men det har vært et veldig stort engasjement i saken, sier Elisabeth Engen, kontaktperson for Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø i Lofoten.

LES OGSÅ: Merker økning i katteaids

I fin form

Hun forteller til iTromsø at de fire kattungene som overlevde var i fin forfatning da de ble levert til dem.

– De malte og koste, og var ikke særlig sultne. Det kunne virke som at de hadde vært ute i kort tid. Men kattunger skal ikke skilles fra kattemor før de er tolv uker gamle, forklarer Engen.

Dyrevelferdsorganisasjonen NOAH har anmeldt saken.