I dette nabolaget flyter søppelet

Jan Arild Jensen har sett seg lei på alt søppelet som ligger utenfor de kommunale boligene i nabolaget. Nå ber han kommunen ta affære.
nyheter

Leilighetene i Finnhvalveien har huset folk i mange år – også småbarnsfamilier. Men etter at sosialt klientell kom til stedet, har haugene med ulike typer søppel vokst. Nå er det så ille at naboene reagerer.

Noe må gjøres

– Bilbatteri, biler, en campingvogn, hvitevarer og møbler – listen over etterlatenskaper er lang. Og slik har det vært de siste årene. Ingen engasjerer seg i problemet som er blitt til sjenanse for omgivelsene, sier Jensen på vegne av nabolaget.

– Noe må gjøres. Her må huseieren på banen og fjerne det som ligger rundt omkring. Ikke minst gamle bilbatteri som er fulle av farlig syre. Om barn åpner disse, kan konsekvensene bli store.

Små barn

Jan Arild Jensen sier at omgivelsene ikke hadde noe å klage på da boligene – som sto ferdig rundt 2008 – ble tatt i bruk.

– I mange år hadde vi et godt forhold til beboerne. Flere var familier med barn. Men da kommunen åpnet for alle kategorier, oppsto problemene. Personlig reagerer jeg på at eierne ikke tenker på konsekvensene når sosiale tilfeller skal omgås små barn. Det er ingen god kombinasjon.

- Som en svinesti

Jensen håper at kommunen både ser dette problemet og er villig til å ta hånd om søppelet – også de gamle bilene som står for rov og ran.

– I tillegg opplever vi at leietakerne kaster fra seg ting som flyger rundt med vinden og forsøpler både hager og friareal. Til tider ser det ut som en svinesti, konstaterer Jan Arild Jensen.

Tar tak

Miljøvernkonsulent Wim Weber i kommunen sier at han er kjent med problemet:

– Jeg har ved flere ganger forsøkt å få med meg boligkontoret på en opprydding, men initiativene har strandet. Nå skal jeg på en ny befaring onsdag formiddag og se hva som må til for å få søppelet bort.

Farlig avfall

– Problemet er at vi har mange lignende forhold som i Finnhvalveien. Å bli kvitt avfall og bilvrak koster betydelige beløp. Derfor blir det også et økonomisk problem og et spørsmål om hvem skal ta regningen.

– Men når det er snakk om farlig avfall som i dette tilfellet, har vi ikke noe valg. Derfor blir det ryddet raskt, lover Weber.