Kaffebønna er ikke til å kjenne igjen

Etter én dag med slegga, ser den folkekjære Kaffebønna slik ut.

UNDERVEIS: Etter én dag med riving er ikke Kaffebønna til å kjenne igjen. Foto: Kaffebønna 

nyheter

– Ja, i dag så braket det løs. Det er det vi pleier å si, Bjørn og jeg, at det vi er gode på det er å bygge kafé, sier Pål Einar Eilertsen og sikter til kompanjong Bjørn «Bønna» Helberg.

LES MER: Dette blir Helbergs største kaffebar hittil

Dobler arealet

Kaffebaren ble etablert i 1998, og med den store ombyggingen som skjer på Strandtorget, blir lokalet dobbelt så stort.

– Vi dobler arealet og alt skal bli nytt. Det er like omfattende som da vi bygde på Jekta, så det er egentlig som å begynne på null. Vi river alt og begynner helt på nytt og ingenting blir det samme, ja bortsett fra ting som kasseapparatet, sier Eilertsen.

Ny fasade

Lørdag var siste åpningsdag før ombyggingen og Kaffebønna sikter mot å åpne igjen i starten av desember.

– Huseier skal også bygge om fasaden, så vi kan ikke åpne før det er gjort. Men vi tror alle at det skal være klart i første uke av desember. Vi holder på for fullt og nå skal det gå slag i slag.

LES OGSÅ: Slik blir det nye Matservice-kvartalet

Svinger slegga

Eilertsen er selv med og svinger slegga for å få fart på ombyggingen.

– Vi er et godt team i sving. Det er like tomt i frisørsalongen, på 7–8 timer så var det nesten skrellet der også.

– Det er litt artig å rive også?

– Det er det som er det fine, når vi ikke skal ta vare på noe, da kan vi få bruke slegga, og det er jo litt artig, sier Eilertsen lattermildt.

Utvider med bakeriutsalg

Selv om kundene møter stengte dører i de gamle lokalene, er Eilertsen sikker på at publikum er fornøyd med ombyggingen.

– Det er jo litt kjedelig å holde stengt, så det er selvfølgelig trasig for gjestene som er vant til å komme hit. Heldigvis har The Edge vært så sjenerøs at vi får leke kaffebar i lobbyen deres på dagtid, så helt krise er det jo ikke. Dessuten tror jeg de fleste gleder seg til å få et bakeriutsalg i sørbyen.