Lager ny sykkeltrasé

Det smale fotgjengerfeltet like ovenfor Alfheim-krysset skal nå utbedres.

BYGGES OM: Fra i dag starter arbeidet med å bygge om Alfheim-krysset og det vil pågå i to-tre uker fremover.  Foto: Ronald Johansen

NY SYKKELVEI: Området som er markert rødt viser hvordan den nye sykkelveien og fortauet vil se ut. Dette er første delen som klargjøres av den nye sykkeltraseen sentrum-Fagereng-Bymyra-Langnesbakken-Workinnmarka-Giæverbukta. Foto: Tromsø kommune 

nyheter

Tirsdag starter arbeidet med å bygge om krysset Alfheimveien-Kirkegårdsveien. Dette er første delen som klargjøres av den nye sykkeltraseen sentrum-Fagereng-Bymyra-Langnesbakken-Workinnmarka-Giæverbukta.

Teknisk vanskelig

– Dette er noe vi har jobbet med i mange måneder. Det er et område som er teknisk vanskelig å bygge om fordi det er mye adkomster. Man kan godt si at vi begynner med det vanskeligste i sykkeltraseen, sier Gjert-Henrik Vedeler, prosjektleder Sykkelbyen Tromsø.

Les også: "Ny forbindelse til Kvaløya; prioriter gang, sykkel og kollektiv"

– Farlig

Sykkelveien som skal utbedres ligger i Kirkegårdsvegen og strekker seg fra Alfheimveien til Oscar Larsens vei. I tillegg til to felts sykkelvei vil det også være fortau for gående.

– Krysset har vært farlig for gående og syklende. Nå skaper vi mer plass for myke trafikanter, sier Vedeler.

Les også: Ber folk reise kollektivt

Skaper ikke hindringer i trafikken

Ombyggingen av Alfheimkrysset har estimert byggetid på to til tre uker. Fra våren av vil krysset bli vikepliktsskiltet og det skal bli malt opp sykkelfelt.

Arbeidet med å bygge om krysset vil ikke skape hindringer for trafikanter, forklarer Vedeler.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter