– Jeg har blitt nominert av andre sportsfiskere, noe som er en stor ære. Det er artig at noen legger merke til fisket i Nord-Norge, sier sportsfisker Øyvind Høier.

Gullkroken arrangeres for å hylle Norsk sportsfiske og for å inspirere andre til å drive med sportsfiske. Høier reiser til Oslo for å være med på prisutdelingen på Chateau Neuf neste helg.

– Det er mange jeg kjenner som skal dit, så det blir morsomt å treffe alle igjen, sier han.

Les også: Tromsømann tok rekordfisk

Lidenskap

Høier bruker rundt 50–60 dager i året på fiskingen, men han kunne gjerne tenkt seg å bruke enda mer tid på hobbyen.

– Det er den største lidenskapen jeg har. Når det er godt vær og man har noen å dra på tur med er det flott å fiske. Det blir stort sett turer i helgene når man har været på sin side, og på sommeren når jeg har ferie, forteller sportsfiskeren.

Les også: Tromsø-fotograf vant gjev pris

Gjennom bloggen formidler Høier sine opplevelser, samtidig er han leder for Tromsø Havfiskeklubb.

– Gjennom flere år har jeg gjort mitt for å løfte sportsfisket, og det har jeg gjort ved å fortelle historier, lage videoer, og arrangere klubbturer og festivaler, forteller han.

Mye stor fisk har blitt dratt inn av Høier, og han har blant annet fanget en kveite på 170 kilo.

– Jeg har fått mye bra fisk det siste året, både rødspette, steinbit og uer. I sommer fanget jeg den største ueren i landet tatt med stang, som veide 9,2 kilo. Det er, med unntak av norgesrekorden som er tatt fra oljeplattform, den største ueren som er tatt på stang i fastlands-Norge, sier den ivrige sportsfiskeren.