Mandag kveld fikk tromsøfolk sitt første glimt av vinteren i form av både snøbyger og hagl, noe som trolig kom brått på enkelte skal man tro trafikkbildet morgenen derpå.

Dårlig med skiføre

Snødybden som måles en gang i døgnet, var på ti centimeter tirsdag morgen. Meteorologene har imidlertid dårlig nytt for dem som nå venter på skisesongen.

– Denne snøen blir ikke liggende. Et lavtrykk som passerer nord for oss gir varmere luft, og gir både sludd og regnbyger fra onsdag morgen med noe vestavind. Utover dagen onsdag og torsdag får vi inn et høytrykk som gir lite skyer og oppholdsvær, sier vakthavende meteorolog Unni Thomsen ved Vervarslinga Nord-Norge.

Regnvær til helga

Første halvdel av onsdag vil temperaturene ligge på 4–5 plussgrader, men etter hvert som det klarner til vil temperaturen synke noe. Det blir en del nedbør inn mot helga, men ikke som snø.

– Prognosene er fortsatt usikre, men de viser en del vind fra vest og sørvest som kan gi kuling i perioder. Det er en del regnbyger, og det ser ut som om det kan regne en del i perioder gjennom hele helga, sier vakthavende meteorolog Unni Thomsen.