O'Learys sliter med å gjøre opp for seg

Altfor høye etableringskostnader gjør at sportsbaren og restauranten O´Learys skal ha havnet i økonomiske problemer.

BETALINGSPROBLEMER: O´Learys sliter økonomisk grunnet altfor høye etableringskostnader. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Sist helg gikk O´Learys tom for varer, blant annet øl. Etter det iTromsø har fått tips om skyldes dette manglende eller bare delvis betaling til Mack og Ringnes, som begge har penger utestående hos sportsbaren.

Les også: På hver sin side av ballen.

Venter på penger

De er ikke de eneste som venter på betaling fra O´Learys. Også Trygg Vakt AS, som leverte alarmtjenester til sportsbaren, har penger til gode. Ifølge daglig leder, Jørn Olsen, har de imidlertid inngått en betalingsavtale med O´Learys, som skylder Trygg Vakt et mindre beløp. Flere andre selskap, blant annet Perpetuum, har heller ikke fått oppgjør.

Yngve Ness, daglig leder i O´Learys, er for tiden sykemeldt og har derfor ikke full oversikt over situasjonen. Han kan imidlertid fortelle at hovedårsaken til de økonomiske problemene skyldes altfor høye etableringskostnader, som ble flere millioner kroner høyere enn forventet.

Les også: Knallstart for nyåpningene.

Lite snakkesalig

Det var i begynnelsen av desember i fjor at O´Learys åpnet dørene i sentrum, etter å ha foretatt et omfattende oppussingsarbeid i de tidligere lokalene til leketøysbutikken Fryd og gammen og deler av gamle Paletten. Det er Front Utvikling AS som eier lokalene. Etter det iTromsø kjenner til ble selskapet nødt til å gå inn på eiersiden i O´Learys. Dermed er de nå både gårdeier og deleier av utestedet.

Daglig leder i Front Utvikling AS, Kenneth Davidsson, ønsker ikke å si noe om situasjonen O´Learys har havnet i.

– Jeg har ingen kommentar til dette per nå. O´Learys vil holde åpent som normalt inntil videre, det er alt jeg kan si foreløpig, sier Davidsson.