MATHALLEN: Jørn Hoel og Eyvind Hellstrøm skal være gjestekokker hos kjøkkensjef Gunnar Jensen på Mathallen og inviterer til fem-retters middag 25. november, etter initiativ fra Hellstrøm.

– Eyvind er veldig positiv, han gleder seg veldig til matlagingen. Jeg har kjent Eyvind i mange år, og vi har snakket litt om å få til noe i Tromsø en eller annen gang. Nå kommer han hit, og det blir veldig kult, sier Hoel.

Les også: En av Norges fremste.

Ikke hverdagskost

Menyen vil ha en rød tråd, og vil tilpasses etter hvilke viner som er valgt ut.

– Menyen er ikke klar enda, men jeg har lyst til å lage noe med fisk. Vi må ta et telefonmøte for å finne ut hva som skal stå på menyen. Vinene for kvelden er bestilt, noe som er det viktigste, sier Hoel.

Kokkene vil lage mat til rundt 50 personer på middagen, og allerede er en del plasser reservert.

– At Jørn kommer og lager mat er ikke hverdagskost her, heller ikke at Eyvind kommer. Jeg tror det blir populært, vi håper det i hvert fall. Jeg gleder meg veldig og tror de som kommer vil få en fin matopplevelse, sier kjøkkensjef Gunnar Jensen.

Les også: Hotell traff blink med denne trioen.

Intim middag

Både Hoel og Hellstrøm gleder seg til å lage mat sammen i hjembyen til artisten.

– Bakgrunnen er at Eyvind har egne viner, akevitt og gløgg som vi skal prøve å kombinere med maten vi lager. Menyen er fortsatt under planlegging, men vi vet at jeg skal lage en rett, Eyvind og Gunnar skal lage to retter, forteller Hoel.

Siden det er begrenset med plass, vil det bli en felles middag hvor kokkene og gjestene er tett på hverandre.

– Vi kommer til å komme ut av kjøkkenet for å fortelle folk hva de får. Det skal bli en fin opplevelse hvor publikum blir inkludert i middagen, sier Hoel.

Les også: - Jeg har et temperament som ikke gjør seg bra på TV.

Kanskje litt musikk

Artisten tror at det muligens kan komme et eller annet musikalsk innslag i løpet av kvelden.

– Det kan hende jeg spiller en låt eller to. Eyvind bruker alltid å forlange at jeg skal spille litt musikk når vi lager mat sammen, så det blir kanskje en liten tone her og der, forteller han.

Menyen vil legges ut på Mathallens nettside når alt er ferdig planlagt.

– Vi kommer til å kjøre en femretters middag med viner til, så setter vi en pris ut fra det. Det vil bli priser som er i slekt med stedet fra før, så det blir ikke priser hvor man må betale ti ganger mer enn man gjør til vanlig, avslutter Hoel.

MATHALLEN: Kjøkkensjef Gunnar Jensen og Jørn Hoel gleder seg til å stå på kjøkkenet sammen med Hellstrøm i november. Foto: Nora Lervik Foto: Nora Lervik