TROMSDALEN: For første gang skal de sette ideen om å forvandle lokalene sine til et ekte spøkelseshus ut i live.

– Vi skal omtrent ta i bruk alle rommene på huset. Da blir det aktiviteter som kostymelaging, utskjæring av gresskar og ansiktsmaling, sier ungdomskoordinator Julia Andersen til iTromsø.

De skal også ha den tradisjonelle «knask eller knep» på agendaen.

– Barna skal få banke på ulike rom og få seg en ekte overraskelse, sier hun.

Se video: Her er skrekksminkørens Halloween-tips!

Verste mareritt

Til festen skal de ha to grupper; en yngre med barn fra 6 til 11 år og en ungdomsgruppe fra 12 til 17 år.

– For de yngste skal vi ikke ha like skumle aktiviteter, mens de eldre kan bli ordentlig skremt. Det blir uansett veldig morsomt og vi gleder oss masse, sier Andersen.

Skumle filmer skal snurres på storlerretet, popkornet skal poppes og hvis man er en ekte tøffing, kan man besøke skrekkabinettet eller ta seg turen inn i skrekklabyrinten.

– Det som blir ekstra spennende er at Kulta-teateret skal gå inn i ulike karakterer og være levende gjenferd. De skal også opptre med sin egen skrekkforestilling «Nightmare Kitchen». Jeg har allerede sett forestillingen, og selv uten kostymet var det veldig skummelt, sier hun.

Les også: Slik kan du lage ditt eget kostyme til under 400 kroner.

Skumle effekter

Arrangørene kan love at man vil oppleve frykt når man får et møte med deres spesiallagde rekvisita for anledningen.

– Vi skal stille med flere ting vi allerede har på huset. Både dukker og bamser har fått gjennomgå en skummel forvandling, og jeg har også tatt med min eksotiske edderkoppsamling for anledningen, sier rekvisitør Kai Bårdsen.

– Også en stor tarantella-edderkopp kan komme innom festen i løpet av kvelden. Resten kan vi ikke røpe her og nå, legger han til og ler.

Føler man seg tøff nok, kan man enten ta seg turen til skrekkabinettet eller til labyrinten hvor levende gjenferd vil vente på deg. Arrangørene Julia Andersen og Kai Bårdsen ved Kulta gleder seg.