Oktoberfesten er ett av de største arrangementene for studentene i Tromsø. Tidligere år har festen vært svært populær, og billetter har blitt revet vekk raskt. Onsdag annonserte arrangørene hvordan årets fest blir, og det gikk ikke lenge før billettkaoset begynte.

– Billettene selges over nett via Driv sine systemer. På grunn av stor pågang krasjet systemene onsdag formiddag. Vi regner med at det ikke blir noen problemer med å selge billetter, sier en av lederne for festen, Elise Marie Solsnes.

Utenomjordisk

Temaet for årets fest er «outer space». I år vil festen, som arrangeres 14. november, holdes på Driv for første gang, og arrangørene forventer fullt hus.

– At vi er på Driv i år gjør at det blir større og bedre. Tidligere har vi vært i Lysgården på MH-bygget, men det er under ombygging, så vi måtte tenke nytt. Det blir nok litt annerledes, men bedre, sier Rikke Jensen Moth.

Lederne forteller at det er mange muligheter for hva man kan kle seg ut som.

– Man kan være alt fra stjerner og planeter, til kjente kulturfenomener fra for eksempel Star Wars, Star Trek, E.T., sier Solsnes.

Veldedighet

Som vanlig går inntektene fra festen til veldedighet. I år har de valgt å sende pengene til Flyktninghjelpen og deres arbeid i Syria.

– Dette er en aktuell sak om vi alle må forholde oss til, forklarer Moth.

De mener flyktningkrisen og Syria er viktig å ta stilling til, særlig i Europa hvor flyktningdebatten nå raser.

– At festen er til inntekt for veldedighet gjør det nok litt enklere for folk å bruke penger på billetten, sier Solsnes.

I år legges det ut hele 1.100 billetter til Oktoberfesten.

– Det er årets happening i Tromsø. Festen er godt kjent blant studentene, sier Moth.