Snikstart på nytt matkonsept

Onsdag åpnet de åtte restaurantene i «Savour Food Court» på Jekta.

ÅPNINGVKELDEN: Poa Sam Chiang (fra venstre), Bjarne Michalsen, Dick Chiang og Pang Ching Ngan fikk mange gratulasjoner under prøveåpningen. Foto: Marte Gilstad 

FELLES SPISEPLASS: «Savour Food Court» har åpnet i de 700 kvadratmeter store gamle Coop Marked-lokalene i første etasje og følger åpningstidene til Jekta Storsenter. 

FORSKJELLIG MAT: Konseptet har åtte ulike kjøkken. Her fra Tapas. 

FORNØYDE: To av de inviterte gjestene som testen maten, er venninnene Birthe Evensen (til venstre) og Martine Pedersen. De var fornøyde og garanterer at de skal besøke restauranten igjen. 

nyheter

JEKTA: Det nye matkonseptet på Jekta Storsenter består av åtte ulike kjøkken og en internasjonal delikatessebutikk.

– I dag har vi en prøveåpning med inviterte gjester. Slik får vi testet kjøkkenet og at alt fungerer, samtidig som vi får tilbakemeldinger fra gjestene, forteller prosjektleder Dick Chiang.

Les også: Food Court-åpning utsatt...igjen!

250 gjester

Selve åpningen av «Savour Food Court» er på torsdag. Under prøveåpningen onsdag kveld bugnet det av gjester. Mellom 200 og 300 hadde møtt opp. Konseptet «food court» fungerer slik at man kan handle mat fra hvilket kjøkken man vil – og deretter sette seg hvor man vil. Det felles sitteområdet har plass til 250 kunder. Restauranten inneholder blant annet tapas, burger, buffét med asiatisk mat og mongolsk barbecue. Åpningen har flere ganger blitt utsatt, men onsdag kunne restauranten endelig åpne dørene.

– Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Det er veldig godt å endelig få åpnet, og jeg er nesten litt lettet for at alt går så bra, sier Chiang.

Gratulasjoner

Sammen med Chiang, er det blant annet Yat Fung Chiang, Bjarne Michalsen, Poa Sam Chiang og Pang Ching Ngan som står bak nysatsingen. De får mange gratulasjoner fra kveldens gjester.

– Jeg er veldig glad for at vi er åpnet. Dette tror jeg er første food court i hele Norge. Vi har fått kjempegode tilbakemeldinger og jeg både håper og tror at tromsøværinger er klar for noe nytt, sier Michalsen.

«Savour Food Court» har åpnet i de gamle Coop Marked-lokalene i første etasje på kjøpesenteret og har omtrent 100 ansatte til sammen. Nå håper de på en brakåpning i morgen.

– Jeg tror folk har ventet veldig på dette og vi har fått masse positiv respons. I tillegg har vi lagt oss på en veldig folkelig prisklasse, så her skal det være noe for alle, mener Dick Chiang.

Les også: Roger åpner asiatisk kjøkken i Tempogården.

For familien

To av de inviterte gjestene som testen maten, er venninnene Martine Pedersen og Birthe Evensen.

– Det er veldig bra mat her og mye å velge mellom, forteller Pedersen.

– Her er det noe for alle, og jeg skal absolutt tilbake hit med ungene. Vi har testet alt, og jeg synes buffeen med kinamat var det beste, sier Evensen.