Samler inn penger til stamcellebehandling:

Starter auksjon for MS-syke Daniel

Ved å auksjonere bort alt fra signerte fotballdrakter til hotell-weekend, har denne gjengen som mål å samle inn 450.000 kroner til Daniel Di Ruscio Kornstad (24) som lider av multippel sklerose.

AUKSJONERES BORT: Bodø/Glimt-trøya til Trond Olsen og Martin Ødegaards landslagstrøye er blant tingene som auksjoneres bort til inntekt for MS-syke Daniel Di Ruscio Kornstad. Fra venstre: Kåre Bjørnar Olsen, Jan, Johansen, Patrick Vestad og Merethe Kornstad. Foto: privat 

nyheter

The Edge: – Alle jeg har tatt kontakt med har sagt umiddelbart ja til å bidra. Stamcellebehandlingen koster 450.000 kroner, men vi har allerede fått inn 100.000 via blant annet kake-auksjon og flaskeinnsamling, så vi er godt på vei, sier Kåre Bjørnar Olsen.

Les også: Ville heller dø enn å havne i rullestol.

Fotballspillere bidrar

Mannen fra Lenangsøyra i Lyngen er en av flere som står bak den pågående innsamlingsaksjonen til inntekt for 24 år gamle Daniel Di Ruscio Kornstad. Som iTromsø skrev for noen uker siden er Kornstad fra Ringvassøya lenket til rullestolen, etter at han som 20-åringen fikk påvist sykdommen multippel sklerose.

– Vi har blant annet fått tak i flere signerte fotballdrakter som vi auksjonerer bort, både fra Remi Johansen i TIL, Trond Olsen i Bodø/Glimt og Martin Ødegaards landslagsdrakt, forteller Olsen.

Dette er imidlertid ikke det eneste som auksjoneres bort til inntekt for Kornstad.

– The Edge bidrar med en hotell-weekend for to og Cazadores gir vekk to billetter til konserten sin i november, legger han til.

Hvordan selve auksjonen vil foregå er foreløpig ikke helt klart, men sannsynligvis vil den skje via Facebook.

– Vi har allerede en Facebook-gruppe, «Daniels kamp mot MS», som har over 700 medlemmer så langt, så det er naturlig at auksjonen foregår på nett.

Stort engasjement

Olsen kan ikke få gitt nok ros til dem som så langt har bidratt til pengeinnsamlingen.

– Det er et fantastisk engasjement hos folk, alle jeg har kontaktet har stilt opp uten å nøle. Blant annet må jeg få skryte av The Edge som med én gang jeg ringte bidro med å gi vekk en hotellweekend for to til auksjonen. Også Direktøren Bistro på Hansnes som stiller med lokale til støttekonserten 28. november, fortjener skryt, sier Olsen.

Selv kjente han Kornstad fra før, men det er ikke den eneste grunnen til at han ønsket å bidra til innsamlingsaksjonen.

– Vi kan ikke sitte å vente på at systemet skal endres, det har ikke Daniel tid til. Dette er den fjerde støtteaksjonen jeg er med på som privatperson og jeg må si at det gjør godt i hjertet å bidra, så det oppfordrer jeg flere til å gjøre. Man trenger ikke å sitte hjemme i sin egen stue og synes at det skjer forferdelige ting i verden. Man kan i stede reise seg opp og bidra, påpeker Olsen.