Micheles idé ble en suksesshistorie

Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA) er tildelt Nordnorsk Arkitekturpris 2015.

FIKK PRIS: Michele Widerøe er glad for at NODA endelig får sin anerkjennelse. Torsdag ble de tildelt Nordnorsk Arkitekturpris 2015. 

nyheter

For ett år siden fant Michele Widerøe ut at hennes idé om et nordnorsk design- og arkitektursenter skulle realiseres. Hun etablerte da NODA i Tromsø, og nå har de endelig fått sin anerkjennelse.

– Det er helt fantastisk. Bare å bli nominert var stort og noe vi var stolte av. Dette viser at folk legger merke til det vi gjør, sier Widerøe.

Les også: Vil selge lokal design

Nyetablert

Widerøe forteller at de har hatt en stor vekst siden etableringen for ett år siden.

– Vi har fått 650 medlemmer på noen få måneder, noe som betyr at folk vil ha oss her. Hver måned har vi aktiviteter i hele Nord-Norge. Vi har klart å skape mye oppmerksomhet, og det vi leverer er av høyt faglig innhold, sier hun.

NODA startet som et prosjekt i 2012. De jobber med å samle folk innen arkitektur- og designbransjen på én arena.

– Jeg mente at det var behov for et slikt senter. Da jeg jobbet med dette, begynte folk som mente det samme å bli knyttet sammen. NODA består nå av et styre og en faggruppe på fem mennesker som representerer ulike foreninger, sier Widerøe.

Hun mener det er viktig å bygge et stort team for å komme seg fremover.

– Som et ordtak sier: «Vil du gå fort, går du alene. Vil du gå langt, går du sammen med andre». Det er planen nå, sier Widerøe.

Les også: Vil bruke byens bakgårder

Vil bevisstgjøre

Tromsø-kvinnen vil få folk til å se viktigheten av hva de gjør i bransjen.

– Design er ikke bare pynt, men et redskap for utvikling. Arkitektur er rundt oss hele tiden og angår oss alle. Det å skape bevissthet om at fagene er viktig er det vi gjør, og det gjør vi gjennom utstillinger, seminarer og innlegg på konferanser, blant annet, sier Widerøe.

NODA holder til i Tromsø, men reiser mye rundt i landsdelen for å formidle hva de gjør, og hva det betyr.

– Nå må vi bare få andre til å se viktigheten av det vi gjør. Folk må åpne øynene for jobben vi gjør. Vi kan ikke fortsette å jobbe på frivillig basis, sier hun.

På hjemmesiden til Nordnorsk Arkitekturpris står det dette om prisen: «Nord-Norsk Arkitekturpris er en ærespris, grunnlagt av Nord-Norges Arkitektforening for å fremme god arkitektur og gode bygningsmiljøer i Nord-Norge. Nord-Norsk Arkitekturpris deles ut årlig til prosjekter med spesiell referanse til, og med betydning for nordnorsk historie, kultur og miljø.»