Kjempet om å bli best i nord

I helga kjempet rekordmange korps fra hele Nord-Norge om hvem som er best.

FØRSTE GANG: I helga var det første gang Idun Uleberg (9), Frida Garcia (9) og Mariana Garcia (12) deltok på et mesterskap i korps. De begynte i Tromsdalen skolekorps like før sommerferien.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

MYE FOLK: Produsent for Norges Musikkorps Forbund avd. Troms, Nina Therese Bakke, er glad og overrasket over at så mye folk dukket opp til NNM.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

JURRASIC PARK: TOF Guttemusikkorps konkurrerte blant annet med filmmusikken fra Jurrasic Park. Bakke dirigerer.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

nyheter

Rekordmange korps og deltakere kjempet lørdag om å bli Nord-Norges-mestere i skolekorpsklassen, amatørkorpsklassen og generasjonskorpsklassen på Scandic hotell i Tromsø. Da var rundt 400 voksne, barn og ungdommer fra i alt 19 korps og tre fylker samlet. Tidligere har det vært rundt 12 korps påmeldt til mesterskapene.

– Det er nok for at «alle» elsker korps, mener produsent for Norges Musikkorps Forbund avd. Troms, Nina Therese Bakke.

– Dessuten tror jeg vi har gjort mer forarbeid med inviteringen enn tidligere, og det har nok hjulpet på. En del har nok også hørt om mesterskapet gjennom sommerkurs de har deltatt på, mener hun.

Rekrutter

Fra Tromsø mener Bakke at det er 7-8 korps påmeldt, og av dem stiller Tromsø Folkeskoles musikkorps, Sør-Tromsøya skolekorps og Skittenelv musikkorps sammen med TOF Guttemusikkorps med egne korps for aspiranter.

– Det er første gang på lenge at det er så mange rekrutter. Vi har den siste tiden sett at medlemstallene i korpsene har gått opp, forteller hun.

Ellers spiller rekruttene også med korpsene sine under NNM.

Bakke opplever at interessen for korps går litt opp og ned blant unge.

– Det er så mye forskjelling for unger å holde på med i dag, og det er en utfordring å få folk til å prioritere korps. Men vi ser at det følger trender. Hvis 2-3 stykker i en klasse begynner i korps, følger gjerne flere på.

Les også: Rekordmange deltakere til helgens mesterskap for korps

Gleder seg til 17. mai

Sånn var det for aspirantene Frida Garcia (9) og Idun Uleberg (9). De går i samme klasse, og ble oppfordret til å begynne i Tromsdalen skolekorps av ei klassevenninne. Lørdag var de på sitt første korpsmesterskap, sammen med Fridas storesøster Mariana (12).

– Det er litt skummel, mener Mariana.

– Ja, man er jo litt redd for å spille feil, legger Frida til.

Alle jentene har foreldre som har spilt i korps, og gleder seg både til å få uniformer, og til å gå i tog på 17. mai.

– Vi begynte i korpset like før sommerferien, forteller Frida.

Sammen med resten av Tromsdalen skolekorps skal jentene opptre med «Billie Jean» av Michael Jackson og «Smoke on the water» av Deep Purple.

– De låtene gir jeg tommel opp, sier Mariana.

Les også: Ga pengestøtte til byens skolekorps

Populære låter

Ifølge Nina Therese Bakke er det vanlig å velge litt mer moderne låter enn de gamle korpsklassikerne, når man skal konkurrere. TOF Guttemusikkorps opptrådte blant annet med filmmusikk fra Jurrasic Park og «Can you feel the love tonight» fra Løvenes Konge.

– Ungene liker å spille låter de har hørt før. Mange korps spiller for eksempel låta «Happy» av Pharrell Williams for tiden. Den er populær. Det er lettere å lære låter man kjenner igjen, sier hun.

Hun er fornøyd med oppmøtet på mesterskapet.

– Jeg er veldig overrasket over hvor mye folk det er her. Allerede tidlig var det masse folk i salen. Det er jo selvfølgelig mye familie, men det er gøy at det er publikum. Det er morsomst å spille for noen, mener hun.